• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Glutenfritt rödbetsbröd
    Recept

    Glutenfritt rödbetsbröd

    Byt ut vetemjölet mot näringsrikt rödbetspulver och malda chiafrön i detta saftiga och smakrika bröd. Gluten- och laktosfritt.

    Ingredienser (cirka 4 bröd)

    1 dl Superfruit Beet rödbetspulver     
    1 dl Superfruit Mandelmjöl    
    1 dl quinoamjöl    
    2 dl havremjölk     
    4 msk Superfruit Chiafrön     
    2 tsk bakpulver
    2 krm salt      
    50 g Superfruit Kokosolja
    ​Sesamfrön (topping)           

    Gör så här:

    Mät upp kokosoljan och ställ in i kylen så att den får fast konsistens. Mal chiafrön till ett fint mjöl i en mixer. Blanda chiamjölet, rödbetspulver, quinoamjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver i en bunke och finfördela kokosoljan i blandningen. Tillsätt havremjölken och arbeta ihop till en kladdig deg, låt vila en stund. Dela degen i fyra och rulla till bollar, platta till bollarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strössla sesamfrön över bröden och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

    Receptet kommer från Superfruit.