Glutenfritt rödbetsbröd
Byt ut vetemjölet mot näringsrikt rödbetspulver och malda chiafrön i detta saftiga och smakrika bröd. Gluten- och laktosfritt.
Ingredienser (cirka 4 bröd)
1 dl Superfruit Beet rödbetspulver
1 dl Superfruit Mandelmjöl
1 dl quinoamjöl
2 dl havremjölk
4 msk Superfruit Chiafrön
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g Superfruit Kokosolja
Sesamfrön (topping)
Gör så här:
Mät upp kokosoljan och ställ in i kylen så att den får fast konsistens. Mal chiafrön till ett fint mjöl i en mixer. Blanda chiamjölet, rödbetspulver, quinoamjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver i en bunke och finfördela kokosoljan i blandningen. Tillsätt havremjölken och arbeta ihop till en kladdig deg, låt vila en stund. Dela degen i fyra och rulla till bollar, platta till bollarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strössla sesamfrön över bröden och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Receptet kommer från Superfruit.