Raw banoffie paj
Här har ni ett gott och näringsrikt mellanmål, eller varför inte dessert? En crunchy botten med smak av kokos, ett lager banan och kolakräm - toppat med choklad.
Ingredienser (4 portioner)
Botten
7 st dadlar
1 dl mandel
1 msk Superfruit Kokosolja, smält
0,5 dl riven kokos
1 msk vatten
salt
Kolakräm
2 dl cashewnötter, naturella
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 dl Superfruit Kokossocker
1 dl kokosgrädde
1 dl vatten
0,5 dl Superfruit Kokosolja
Chokladkräm
1 msk Superfruit Raw kakaopulver
1 tsk Superfruit Agavesirap
2 tsk vatten
2 bananer, mogna
Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i vatten i cirka tre timmar. Blanda ihop dadlar, smält kokosolja, mandel, vatten och en nypa salt i en mixer till en grov smet. Häll över i en bunke och arbeta in kokosflingor, tryck ut smeten i fyra glas eller formar. Mosa två bananer med en gaffel och fördela jämnt över nötbottnarna. Till kolakrämen behöver du mixern igen. Smält kokosoljan och mixa ihop samtliga ingredienser till en slät och fin kräm. Lägg krämen över bananlagret. Ställ in glasen i kylen tills krämen stelnat något. Blanda samtliga ingredienser till chokladsåsen och låt den stå och tjockna något. Ringla såsen över kolakrämen vid servering. Detta mellanmål kan du med fördel göra dagen innan du ska äta den, låt den stå i kylen.
Receptet kommer från Superfruit.