Här hittar du handsprit

handsprit handdesinfektion

Olivella hand cleansing gel 60 %

Desinficerande och återfuktande handsprit utan vatten. Med 60 procent alkohol vilket motsvarar FHM:s riktlinjer. Skönare för händerna än ”vanlig” handgel. Innehåller vårdande olivextrakt och har en behaglig mild doft. 

Handhygien och COVID-19

God handhygien är viktigt för att minska och förebygga smittspridningen av COVID-19. Spridningen av bakterier och virus sker främst via händer efter att ha varit i kontakt med förorenade ytor. Om man sedan tar sig i ansiktet, kliar sig i ögat eller stoppar fingrarna i munnen, finns risk att man smittas.

Tips för att undvika smitta

  • Tvätta händerna varje gång efter att du varit ute, innan måltid eller mathantering och efter toalettbesök.
  • När du inte har tillgång till tvål och vatten är det bästa alternativet att använda handsprit för att minska virus och bakterier. Välj en handsprit som innehåller minst 60 procent alkohol, efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. 
  • Om du måste nysa eller hosta - gör det i armvecket eller i en engångsnäsduk så undviker du att små droppar med smittämnen sprids via luften eller till händerna. 
  • Om du känner dig sjuk, stanna hemma och undvik att träffa andra. Även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Även om du inte känner dig sjuk, håll avstånd till andra människor, minst två meter. Undvik allmänna transportmedel och platser där det vistas många människor samtidigt.

Hemleverans

Du vet väl att många av våra butiker erbjuder hemleverans? På så sätt kan du unvika att vistas bland andra människor om du tillhör en riskgrupp. Mer information och kontaktuppgifter gällande hemleverans hittar du här.