Green Purity Super-blend rengör varsamt levern och tarmsystemet samt ökar kroppens alkalitet (pH) med hjälp av ekologiska växter och örter som till exempel maskrosblad, vattenkrasse, grönkål, persilja, rödbetor, nässlor, gurkmeja, korianderblad och vetegräsjuice. Genom att rengöra kroppen från slaggprodukter, stärker man kroppens normala försvarsmekanismer. Dess mjuka och välgörande effekt gör produkten lämplig att använda kontinuerligt.
Maskrosblad är en av de mest näringstäta växter i naturen. De är rika på vitaminer, mineraler, karotenoider och många nyttiga fytonäringsämnen. De stöder i synnerhet leverhälsa och utrensning (detox).
Vattenkrasse är rik på vitaminer, mineraler, karotenoider och flavonoider. Det är också en utmärkt källa av svavelhaltiga föreningar, som har en viktig roll i kroppens utrensningssystem.
Kål innehåller olika svavelinnehållande antioxidanter. Studier visar att dessa föreningar är involverade i avlägsnandet av giftiga ämnen från levern.
Persiljeblad används traditionellt för njurar och urinvägar som rening och som organstärkare. Persilja är också rikt på klorofyll.
Rödbetsjuice innehåller flera B-vitaminer. C-vitamin, kalium, järn, zink, magnesium och koppar är viktiga metyldonatorer för betain, som har en betydande roll i metabolismen i levern. De gröna delarna av rödbetan innehåller höga koncentrationer av karotenoider, i synnerhet lutein och zeaxantin.
Stor kardborre med prebiotisk inulin som bidrar till att upprätthålla en sund tarmslemhinna och bakterieflora. En sund bakterieflora i tarmen bidrar till normalt immunsystem. Stor kardborre har i århundraden används i traditionell kinesisk medicin som blodrenare och bidrar därmed till att stärka levern.
Nässla har traditionellt använts för att upprätthålla urinvägarnas hälsa och eliminera toxiner. Nässla är också en av de rikaste källor gällande spårämnen och vitaminer.
Gurkmeja med dess kända curcuminoider har studerats ingående på grund av dess starka antioxidanteffekt. Levern är särskilt utsatt för attacker från fria syreradikaler. Curcuminoiderna upprätthåller leverns normala funktion genom att balansera olika belastnings- och stressfaktorer. Curcumin samverkar åtminstone två olika enzymsystem i levern.
Kronärtskocka främjar gallflödet. Studier visar också att ingredienserna i kronärtskocka skyddar cellerna från fria syreradikaler. Kronärtskocka är även känt för att bidra till nedbrytningen av fetter i tarmen.
Korianderblad är rika på klorofyll, vitaminer och spårämnen. Det finns också bevis för att koriander kraftigt stödjer kroppens utrensningsprocess.
Vetegräsjuice är en rik källa till klorofyll, vilket stärker tarmhälsan och bidrar till en balanserad bakterieflora. Vetegräs är också rikt på karotenoider, vitaminer och spårämnen, liksom viktiga antioxidativa enzymer såsom superoxiddismutas (SOD).
Magnifood - ett unikt synergikomplex
Magnifood är ett synergikomplex, unikt för Terranova, bestående av olika växter och örter som är färskt frystorkade. Det är inte örternas mer kända egenskaper man är ute efter utan specifika fytonäringsämnen och inte minst de olika enzymerna. De samlade ingredienserna i Magnifood förbereder kroppens biokemiska mottaglighet av vitaminerna, mineralena och de andra näringsämnena som också finns i produkterna.
Örtblandningen Magnifood är unikt framtagen för varje produkt som en tillsats, 40-60%, för att skapa en rejält ökad effekt på de övriga näringsämnena i produkten. Magnifood tjänar alltså som en ”näringsbooster”.
PhytoFRESH - frystorkning
De allra flesta växter som Terranova använder är frystorkade till skillnad från andra producenter som ofta använder sig av luft-, ugns- och spraytorkning vilket minskar och ändrar plantans särskilda biokemiska balans.
Att använda färska växter som frystorkas har i forskning visat att det skyddar och bevarar plantans potens, dess biokemiska struktur, samt den enzymatiska aktiviteten. Phytofresh är en metod där man direkt efter skörd fryser ner den färska plantan, frukten, eller örten till mycket låg temperatur. Därefter frystorkas de med Terranovas unika metod som tar bort 100 % av allt vatten. Faktum är att en frystorkad planta nästan är helt identisk med en färskplockad. Dessutom får man en mycket högre koncentration av biokemiska ämnen på grund av att man i frystorkningsprocessen avlägsnat allt vatten. Med andra ord är en färsk frystorkad planta en betydligt mer koncentrerad version av den ursprungliga färska plantan.
Innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel, vete, gluten, soja, jäst, mjölkingredienser eller socker. Produkten är lämplig för vegetarianer och veganer.