• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Alfalfafrön 180g

    Sproutly

    99 kr
    Ekologiska Alfalfafrön från Italien för groddodling (Medicago sativa) Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli Alfalfagroddar har en...

    Tillfälligt slut

    • Fritt fraktalternativ över 100 kr
    • Hälsorådgivning
    • Samma pris i butik & online

    Reservera och hämta i butik

    • Boden
      1 st
    • Bollebygd
      0 stEj i lager
    • Bollnäs
      2 st
    Handla lokalt

    Kan hämtas om en timme

    Inom butikens öppettider

    Ekologiskt
    Vegan

    Ekologiska Alfalfafrön från Italien för groddodling (Medicago sativa)

    Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

    Alfalfagroddar har en frisk och krispig smak. Namnet kommer från arabiskan och betyder ?Far till alla Livsmedel?. Minst två dygns bevattning är nyckeln som öppnar upp kistan och låter oss ta del av groddens hälsosamma egenskaper. Alfalfafrön är det vanligaste fröet för groddodling, det är väldigt enkelt att grodda och passar till all sorts mat! Att blanda alfalfafrön med grönkål, rödkål, broccoli, senap, bockhornsklöver, raps, mungbönor, linser eller rädisfrön ger ett smakrikare resultat!

    När frön, baljväxter eller sädesslag kommer i kontakt med vatten aktiveras de och antinutrienterna minskar drastiskt. En antinutrient är ett ämne som kan vara skadligt för vår tarm och binder till sig mineraler och proteiner så att kroppen får svårt att tillgodogöra sig dem. När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar:

    – Proteiner, kolhydrater och fetter omvandlas till mer lättsmälta föreningar.

    - Kolhydraterna används som energi för fröet att gro. Av denna anledning innehåller groddar mindre kolhydrater.

    – Enzymer bildas i höga mängder för att påskynda tillväxten av grodden. Enzymer hjälper bland annat människan med ämnesomsättningen.

    – Antioxidanter ökar markant för att skydda den nyblivna grodden mot bland annat insekter. De blir som en sorts ersättning för det tidigare hårda skalet. För människan hjälper bland annat antioxidanter till med att oskadliggöra fria syreradikaler.

    – Man ser ofta en radikal ökning av fytonäringsämnen när frö övergår till grodd (de spännande och ibland lite hemliga näringsämnena)

    -Alfalfagroddar och sojabönor benämns i många studier och artiklar innehålla det omtalade ämnet fytoöstrogen.

    Hur odlas de?

    Alfalfafrön passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd.

    Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.