• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Proteinvatten Passionsfrukt 330ml

    Better You

    25 kr
    20 kr
    Better You Proteinvatten Passionsfrukt 330ml är en produkt med 20 gram fria aminosyror (dvs 20 gram protein).
    Finns i följande kampanjer:

    I lager

    • Fritt fraktalternativ över 100 kr
    • Hälsorådgivning
    • Samma pris i butik & online

    Reservera och hämta i butik

    • Bollebygd
      1 st
    • Borlänge
      3 st
    • Borås
      1 st
    Handla lokalt

    Kan hämtas om en timme

    Inom butikens öppettider

    Vegan
    Utan tillsatt socker

    Proteinvatten Passionsfrukt en produkt med fria aminosyror som är framtagen för att ge de essentiella aminosyrorna leucin, valin, isoleucin, treonin, lysin, fenylalanin, metionin och histidin. Dessa aminosyror är de 8 som kroppen inte kan tillverka och alltså dessa som måste tillföras till kroppen via kosten. Extra tillsatta är glutamin, glycin, taurin, citrullin och alanin. Dessa aminosyror har olika effekter på kroppen och kan ge positiva effekter för hårt tränande.

    Behovet av glutamin kan bland annat öka vid till exempel hård träning. Glutamin och glucin kan även omvandlas till glukos (kolhydrater) om din kropp behöver mer glukos vilken kan vara gynnsamt när man går på diet och minskar sitt intag av kolhydrater.
    Aminosyrorna leucin, isoleucin och valin är de aminosyrorna som är viktigast för att sätta igång vår proteinsyntes. Detta gör de bäst tillsammans med de andra essentiella aminosyrorna.
    Citrullin Malat omvandlas till arginin i kroppen som i sin tur bildar kväveoxid som har en mängd positiva effekter i kroppen.

    Ett fullvärdigt protein som innehåller alla essentiella aminosyror, det vill säga aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv. Den som saknas i drycken är tryptofan. Tryptofan får inte tillföras i dryck, utan får endast finnas naturligt i ett livsmedel. Detta är enligt läkemedelsverket uppdatering februari 2018. Beslutet att använda fria aminosyror är dels gjort för att få en variation i de källor aminosyrorna kommer ifrån, dels för att upptaget av aminosyrorna är snabbare när de är fria och att smaken blir bättre.