• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    K-Pearls 60 kapslar

    Pharma Nord

    225 kr
    191 kr
    • Ren vitamin K2 (menakinon MK-7) löst i kallpressad olivolja
    • Bidrar till att bibehålla normal benstomme och stödjer normal blodkoagulation
    • Små, mjuka och lättsvalda kapslar
    • Tillverkad under farmaceutisk kontroll
    K-Pearls är små, mjuka kapslar med 75 μg rent vitamin K2 (menakinon MK-7) i varje kapsel. Vitamin K2...
    Finns i följande kampanjer:

    I lager

    • Fritt fraktalternativ över 100 kr
    • Hälsorådgivning
    • Samma pris i butik & online

    Reservera och hämta i butik

    • Bålsta
      3 st
    • Gislaved
      4 st
    • Gällivare
      1 st
    Handla lokalt

    Kan hämtas om en timme

    Inom butikens öppettider

    K-Pearls är små, mjuka kapslar med 75 μg rent vitamin K2 (menakinon MK-7) i varje kapsel. Vitamin K2 är upplöst i kallpressad olivolja för optimal absorption. 

    All-trans MK-7
    I naturen finns vitamin K både i trans- och cis-form, vilket beskriver molekylens struktur. Det är bara transformen av MK-7 som är biologiskt aktiv. Cis-formen har alltså inte någon biologisk aktivitet. K-Pearls innehåller en all-transform, vilket gör den mer biologiskt aktiv.

    Vad är vitamin K
    Tillsammans med vitaminerna A, D och E tillhör vitamin K de fettlösliga vitaminerna.

    K står för koagulation vilket beskriver blodets viktiga förmåga att koagulera och hur lång tid det tar. Senare blev det känt att det finns två huvudtyper av vitamin K: fyllokinon (K1) och menakinon (K2). Det finns även en syntetisk version, menadion (K3), som normalt inte används i kosttillskott.

    Vitamin K2 finns i olika former, från MK-4 till MK-14. MK-10 och högre är dock ovanliga. MK-numret avser längden på sidokedjan av så kallade isoprenenheter på vitamin K. I kosttillskott används vanligtvis bara MK-7 och MK-4.

    Varför vitamin K2 MK-7?
    Eftersom vitamin K2 MK-7 stannar kvar i kroppen längre än vad vitamin K1 och vitamin K2 MK-4 gör, anses MK-7-versionen vara mer effektiv. Både K1 och K2 MK-4 metaboliseras och utsöndras snabbt ur kroppen och vi har bara ett litet lager K-vitamin i lever, mjälte och lungor.

    K-vitamin och ben
    Vitamin K2 är särskilt viktigt för fördelningen av kalcium i vår benvävnad som kontinuerligt bryts ner och byggs upp. Om det är nedbrytning eller uppbyggnad av benvävnad som dominerar beror på vår ålder, aktivitetsnivå och maten vi äter.

    Det är särskilt vitamin K2 som deltar i transporten av kalcium i benvävnaden. De benbildande cellerna i benvävnaden kallas osteoblaster. Dessa celler producerar ett protein som heter osteokalcin, vilket aktiveras av vitamin K. Osteokalcin hjälper till att ta kalcium från blodet och blodkärlen, binda det i benvävnaden och därigenom bidra till att bibehålla en normal benstomme.

    Bra källor från vitamin K2 från kosten
    I kosten finner vi vitamin K2 främst i animaliska livsmedel, så som kött, lever, ägg och mejeriprodukter, men även i fermenterade sojaprodukter, ost och surkål.

    I animaliska livsmedel är innehållet av vitamin K2 övervägande i form av MK-4, medan bakterier huvudsakligen producerar MK-7-formen.

    K-vitamin och tarmbakterier
    Frukt och grönsaker som ger näring åt tarmens goda bakterier innehåller övervägande vitamin K1 framför vitamin K2. Men tarmbakterierna producerar lite vitamin K2, dock inte i tillräcklig mängd för att täcka kroppens behov. En fiberrik kost gagnar kroppens goda bakterier.