Bio-Chrom 60 tabletter
Pharma Nord
- Upp till 10 gånger bättre biotillgänglighet än andra kromkällor
- Bidrar till att bibehålla kroppens normala blodsockernivåer
- Bidrar till en normal metabolism av näringsämnen i kosten
- Vetenskapligt testat
- Tillverkat under dansk farmaceutisk kontroll
Reservera och hämta i butik
- Boden6 st
- Bollebygd1 st
- Bollnäs5 st
Kan hämtas om en timme
Inom butikens öppettider
Varje tablett Bio-Chrom innehåller 100 mikrogram elementärt krom. Kromet som används i Bio-Chrom är organiskt bundet, vilket betyder att det är bundet till jästens naturliga aminosyror (kromjäst). Det har en utmärkt biotillgänglighet och är upp till 10 gånger mer absorberbart än andra godkända kromkällor. Bio-Chrom är tillverkat med en patenterad, organisk källa som kallas ChromoPrecise®, vilket är en kromjäst utvecklad speciellt för att ge optimal biotillgänglighet. Denna specifika kromkälla tillverkas enligt GMP samt med högsta läkemedelsstandard för att säkerställa utmärkt kvalitet och säkerhet med grundlig dokumentation.
Från GTF till kromoduli
Under många år trodde man att krom ingick som en del av ett ämne som kallades GTF (Glukos Tolerance Factor). GTF ansågs tillsammans med krom bestå av B-vitamin, niacin, och aminosyrorna glycin, cystein och glutaminsyra. Stödet bakom teorin om GTF var ofullständigt och att det finns en specifik GTF-molekyl i kroppen kunde aldrig bevisas.
Nyare forskning har dock visat att det finns en unik krombindande molekyl som kallas kromodulin som skiljer sig något från GTF men som har samma egenskaper. Så när vi talar om kromodulin istället för GTF är det samma fördelar vi hänvisar till.
Kroppens kromreserv är cirka 4-6 mg. Med ökande ålder kan koncentrationen av krom i olika vävnader falla avsevärt. Intag av något sött kan erbjuda en tillfällig lindring av sötsuget på grund av den tillfälligt ökade energin, men effekten avtar snart och lämnar oss där vi började. På lång sikt kan ett sådant sötsug ha en negativ effekt på kroppsvikten. Med Bio-Chrom kan man hjälpa kroppen att bibehålla normala blodsockernivåer och förhindra att dessa situationer uppstår.
Kryddor har en hög kromhalt och det förklarar varför det indiska folket i allmänhet får mer av detta viktiga näringsämne.
Goda naturliga kromkällor är skaldjur, nötter, russin, kött, bönor och svartpeppar.
Vad är krom?
Krom är ett viktigt mineral som bidrar till normal metabolism av kolhydrater, fett och proteiner. Dessutom stödjer krom biologiska processer som är involverade i att upprätthålla normala blodsockernivåer. Krom verkar genom att ingå ett komplex av aminosyror på insidan av cellerna som bidrar till att säkerställa en stadig tillförsel av glukos från blodet till cellerna.
Mjölksyra binder krom
Trevärt krom har också den egenskapen att det binder till mjölksyra (laktat). Därför förlorar kroppen en del krom i situationer där kroppen producerar stora mängder mjölksyra, till exempel vid ansträngande arbete eller i situationer när den cellulära energiproduktionen är otillräcklig.
Analyser av skandinaviska, brittiska och amerikanska kosthållningar visar att det genomsnittliga kromintaget är någonstans runt 30-40 mikrogram dagligen. EFSA (European Food Safety Authority) rekommenderar ett dagligt kromintag av 40 mikrogram, medan WHO anser att intag på upp till 250 mikrogram vara säkert.
Vad är blodsocker?
Blodsocker är en gemensam term för blodets nivåer av glukos, som är kroppens energikälla. Halten glukos i blodet stiger efter en måltid och minskar sedan när glukos absorberas av cellerna. Blodsockernivåerna är oftast som lägst på morgonen och högst strax efter en måltid.
Hormonet insulin spelar en avgörande roll i metabolismen av socker eftersom insulin ser till att socker kan komma in i cellerna. Krom bidrar till processen genom att från insidan på cellen förbättra funktionen av insulin som binder till utsidan av cellen.
Om du inte har ätit under de senaste sex timmarna, bör blodglukos ligga mellan 4-7 mmol/L. Cirka 1 ½ timmar efter en måltid bör blodsockret vara <10 mmol/L.