• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Är ditt immunsystem redo för höstens utmaningar?
  Hälsa

  Är ditt immunsystem redo för höstens utmaningar?

  Ett välfungerande immunsystem är ditt bästa hopp i förkylning- och influensatider. Visste du att det finns några näringsämnen som är särskilt viktiga för att stödja ditt immunsystem?

  Kanske är du en av de människor som aldrig blir sängliggandes med långdragna förkylningar eller en jobbig influensa. Grattis, då kan det vara så att du har ett bra och väl fungerande immunsystem! Men kanske är du en av dem som bävar för att hösten och vintern är på intåg och därmed högsäsongen för luftburna infektioner. Tur nog finns det en hel del du kan göra för att stödja ditt immunsystem och ge det bästa möjliga förutsättningar.

  Immunsystemet är en storkonsument av vitaminer och mineraler

  Det finns så klart helt uppenbara saker som kan minska risken för att du blir smittad, till exempel att du tvättar händerna ofta och undviker folksamlingar. Dessutom är det mycket viktigt att äta en hälsosam och varierad kost, viktigare än de flesta kanske tror. Vi behöver få i oss tillräckliga mänder av flera olika vitaminer och mineraler som immunsystemet sedan använder i extra stora mängder när det ska bekämpa virus och bakterier.

  Jordbruksmarkerna är fattiga på selen

  Två av de viktigaste är mineralerna selen och zink som båda hjälper oss att bibehålla ett normalt immunsystem. Den skandinaviska jordbruksmarken är relativt selenfattig, vilket innebär att innehållet av selen i livsmedel är lägre här än i andra delar av världen, till exempel USA. Därför väljer många att komplettera kosten med ett multivitaminpreparat, så som Bio-Selen+Zink som är speciellt utformad för att optimera det dagliga intaget av viktiga näringsämnen.

  Selen med extra högt upptag

  Bio-Selen+Zink innehåller den patenterade selenjästen SelenoPrecise. Denna selenjäst har använts i flertalet studier och studieunderlaget visar bland annat att SelenoPrecise har ett upptag i kroppen på så mycket som 88,7 procent. SelenoPrecise innehåller över 20 olika typer av organiskt selen, och alla dessa selentyper kan kroppen enkelt absorbera och använda för de olika selenberoende funktionerna. Immunsystemet är bara en av dessa funktioner. Bio-Selen+Zink innehåller också zink med hög biotillgänglighet (zinkglukonat) samt vitamin A, B6, C och E. Alla ämnena i Bio-Selen+Zink stödjer varandra, vilket hjälper till att säkerställa en god effekt.