Just nu kan längre leveranstider förekomma p.g.a. flytt av lager 🚚

 • Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online
HälsorådgivningButikerFavoriter

Vårt sortiment

  Sök

  Forskare är eniga: Många av oss kan dra nytta av extra D-vitamin
  Hälsa

  Forskare är eniga: Många av oss kan dra nytta av extra D-vitamin

  Från att ha varit ett vitamin som det inte alls pratades så mycket om så är D-vitamin något vi idag hör och läser om hela tiden. Experter verkar vara överens om att många av oss inte får i sig tillräckligt av vitaminet och bör ta ett tillskott – åtminstone på vintern.

  För bara 10 år sedan var D-vitamin något som nyblivna föräldrar var uppmärksamma på att ge sina småbarn, eftersom det har stor betydelse för utvecklingen av skelett och tänder. Men annars pratades det inte så mycket om D-vitamin.

  Idag ser det annorlunda ut. Det är nu mycket fokus på D-vitamin, och vetenskapen har genom gedigen forskning lärt att D-vitamin är involverat i många fler processorer än vad forskare tidigare känt till. Även de mängder som tidigare ansågs vara tillräckliga har visat sig vara för blygsamma.

  Alla vävnader i kroppen har receptorer

  Människan har flera tusen så kallade D-vitaminreceptorer i kroppen. De finns i alla olika vävnader och organ, exempelvis hjärnan, musklerna, skelettet, tänderna och immuncellerna. Receptorerna är en typ av "dockningsstationer" för D-vitamin och ger vitaminet tillgång till cellerna. Det höga antalet receptorer visar på hur viktigt D-vitamin är för oss.

  Till skillnad från andra vitaminer är D-vitamin något som vi kan bilda i kroppen. Det sker när vår hud exponeras för solljus under sommarhalvåret.

  Vi får även i oss en liten mängd D-vitamin via maten, men solen är vår primära källa. När sommaren är slut och solen tappar sin kraft måste vi förlita oss till den mängd som vi har bildat under sommaren. Lagret tar snabbt slut och under vintern kan vi därför lätt få låga nivåer.

  Intressant nog har inte alla lika lätt att bilda D-vitamin, och det hänger bland annat ihop med vår hudfärg, ålder och vikt.

  Viktigt för immunsystemet

  D-vitamin är väldigt viktigt för vårt immunsystem, vilket är särskilt belastat under den kalla vintern.

  För några år sedan påbörjade brittiska forskare en studie. De gav då D-Pearls till en stor grupp engelsmän för att se hur det påverkade deras immunsystem. Det fanns en väldigt specifik anledning till att de valde just D-Pearls. Produkten har nämligen i andra studier visat sig ha ett väldigt bra upptag i kroppen.

  D-Pearls testad av forskare

  Norska forskare från universitetet i Oslo har exempelvis använt preparatet i en studie med hårt tränande elitidrottare där man undersökte muskelfunktion. En annan grupp forskare har testat D-Pearls på unga skolbarn, som sedan skulle lösa mentalt krävande uppgifter. Båda dessa studier visade att preparatet effektivt ökade nivåerna av D-vitamin i blodet.

  Viktigt med ett preparat som är lättupptagligt

  Bästa sättet att ta reda på sina D-vitaminnivåer är med hjälp av ett blodprov. Vissa behöver ta en högre dos än andra för att nå samma nivåer av D-vitamin i blodet. Det är därför avgörande att preparatet vi väljer tas upp väl i kroppen.

  Här har D-Pearls en stor fördel i sammanhanget. Preparatet är dokumenterat i vetenskapliga publicerade studier som bekräftar den goda biotillgängligheten. Det finns också flera olika styrkor av D-Pearls, så det är lätt att hitta den dos som passar beroende på säsong och behov.

   

  Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

  Mer info