• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online
HälsorådgivningButikerFavoriter

Vårt sortiment

  Sök

  Gurkmeja och ingefära för dina leders skull
  Hälsa

  Gurkmeja och ingefära för dina leders skull

  Två besläktade superkryddor. Gurkmeja och ingefära uppmärksammas stort världen över för sina positiva hälsoeffekter. Nu har de kombinerats i ett nytt kosttillskott för ledernas hälsa. Här får du veta mer.

  Gurkmeja är den krydda som sätter färg på guldmjölk och curry. Den gyllengula kryddan har länge varit en favorit inom den ayurvediska medicinen och uppmärksammas nu stort även i västvärlden för sina hälsofördelar. Även ingefära är en hälsofavorit som i urminnes tider ingått i många huskurer.

  Standardiserade extrakt från de båda rötterna har nu kombinerats tillsammans med C-vitamin i ett nytt kosttillskott för ledernas rörlighet och hälsa. C-vitamin bidrar till en normal kollagenbildningen, vilket har betydelse för broskets normala funktioner. Ingefära bidrar till att bibehålla ledernas rörlighet och gurkmeja är generellt bra för bibehållen ledhälsa.

  6 fakta om gurkmeja och ingefära 

  • Gurkmeja tillhör växtfamiljen ingefärsväxter och härstammar från tropiska delar av Asien. Jordstammen är den del av örten som används för att framställa kryddan, den påminner om ingefärsroten till utseendet.

  • Ingefära tillhör även den växtfamiljen ingefärsväxter och härstammar från tropiska delar av Asien. Jordstammen är den del av örten som används och den är en favorit i det asiatiska köket.

  • Gurkmeja har länge använts inom ayurvedisk medicin för att stärka matsmältningen, rena kroppen samt för ledernas hälsa. Kryddan används även flitigt i det indiska köket.

  • Ingefära har lång tradition och ingår i mängder av huskurer, främst vid förkylning, illamående och för hälsosamma leder.

  • Curcumin är det ämne i gurkmeja som ger roten sin orange-gula färg. Ämnet som är en stark antioxidant anses vara det mest verksamma och hälsofrämjande i roten. Hela roten har ett naturligt innehåll om cirka fem procent curcumin.

  • Gingeroler, gingerdioler, shogaoler och andra flyktiga oljor är de som anses mest aktiva i ingefärsroten. Förutom dessa innehåller ingefära även kalium, kalcium, magnesium, fosfor, koppar, mangan, zink och C-vitamin, E-vitamin och vitamin B6.

  9 av 10 nöjda med Zincumin

  Zincumin innehåller ingefära, gurkmeja och C-vitamin för lederna. I en nyligen genomförd öppen studie (1) i Belgien med 229 deltagare kunde man se att 9 av 10 var nöjda med Zincumin efter 8 veckor och ville fortsätta med produkten. Redan efter två veckor tyckte de flesta att den var bra för deras ledhälsa.

  Zincumin har nöjd kund garanti, vilket betyder att du kan få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. 


  1. Effect of 8 weeks of supplementation of a ginger and curcumincomplex on joint pain and wellbeing in patients suffering of arthritis complaints. Lars Lindmark (DrMedSc), Nordic Phytotech Aps.

  Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

  Mer info