Beställ senast söndagen 17 december för leverans innan jul 🎅🎄

 • Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Minnesbesvär och koncentrationssvårigheter? Så kan du hjälpa hjärnan på traven
  Hälsa

  Minnesbesvär och koncentrationssvårigheter? Så kan du hjälpa hjärnan på traven

  När vi åldras är det vanligt att vi får problem med minnet och det kan också kännas svårare att behålla koncentrationen. Det är helt naturligt att mentala funktioner försvagas med åldern, men det finns hjälp att få som kan behandla symtomen.

  Vår hjärna är ett imponerande maskineri som arbetar hårt. Hjärnan står för så mycket som ungefär en femtedel av kroppens totala syreförbrukning, vilket visar hur aktiv den är. Men när vi blir äldre kan några av de många processer som sker i hjärnan sakta ner och försämras. Detta beror på att hjärnan åldras precis som resten av kroppen. Men vi kan faktiskt göra något för att förhindra att den här processen går för fort. Forskare över hela världen har nämligen studerat ett växtextrakt från löven på ett träd som heter Ginkgo biloba och kommit fram till imponerande resultat.

  Hjälper minne och koncentration

  Från löven på Ginkgo biloba utvinns ett extrakt som är rikt på aktiva substanser som kallas ginkgoflavonglykosider och terpenlaktoner. Det är dessa ämnen som är extra intressanta för flera av hjärnans funktioner.

  Bio-Biloba är ett traditionellt växtbaserat läkemedel med standardiserat Ginkgo biloba-extrakt, det betyder att du kan vara säker på att få samma innehåll av de aktiva substanserna i varje tablett. Bio-Biloba används för behandling av långvariga symptom hos äldre människor såsom minnesbesvär,  koncentrationssvårigheter, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla, sedan läkare konstaterat att annan allvarlig sjukdom inte föreligger. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.

  Dokumenterat i vetenskapliga studier

  Det finns ett antal publicerade studier som dokumenterar den goda effekten av Ginkgo biloba på hjärnans funktion. I en artikel från 2019 i den vetenskapliga tidskriften CNS Neuroscience & Therapeutics rekommenderar en expertgrupp läkemedelsklassat Ginkgo biloba-extrakt mot bland annat mild kognitiv nedgång, vilket är relativt utbrett hos den äldre delen av befolkningen. I en annan artikel som publicerades samma år i Brazilian Journal of Otorhinolaryngology lyfts Ginkgo biloba fram som ett användbart preparat för patienter med tinnitus (öronsus).

  Bör ha farmaceutisk kvalitet

  Ginkgo biloba har varit känt inom asiatisk folkmedicin i många hundra år, men det är först på senare tid som växtextraktet studerats i modern klinisk forskning. För att kunna genomföra pålitliga studier på Ginkgo biloba är det viktigt att forskarna väljer en produkt där Ginkgo biloba-extraktet är standardiserat och av farmaceutisk kvalitet. Det är en avgörande faktor att uppnå ett tillförlitligt och mätbart studieresultat. Detsamma gäller för konsumenter – en standardiserad produkt tillverkad under farmaceutisk kontroll, som Bio-Biloba, gör att man får ett säkert och pålitligt preparat.

   

  Läs bipacksedeln noga före användning. Filmdragerad tablett, innehåller 105 mg extrakt av Ginkgo biloba L., blad (ginkgo). Bio-Biloba ska inte användas av barn och bör inte användas av gravida eller ammande kvinnor. Du bör tala med din läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre. Lokal företrädare: Pharma Hus AB, Gunnebogatan 28, 163 53 Spånga

   

  Källor:

  1) Treatment of dementia and mild cognitive impairment with or without cerebrovascular disease: Expert consensus on the use of Ginkgo biloba extract, EGb 761 ®
  CNS Neurosci Ther, 2019 Feb;25(2):288-298

  2 Clinical randomized trial study of hearing aids effectiveness in association with Ginkgo biloba extract (EGb 761) on tinnitus improvement
  Braz J Otorhinolaryngol. Nov-Dec 2020;86(6):734-742