• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Naturligt myggmedel – gör det själv
  Hälsa

  Naturligt myggmedel – gör det själv

  Äntligen är sommaren här! Varma soliga dagar leder till långa kvällar utomhus och vi passar på att njuta för fullt. Bor man i Sverige innebär det tyvärr också en hel del irriterande mygg, något vi alla gärna slipper. Varför inte bara köpa ett traditionellt myggmedel? Varför ska man göra ett själv?

  Anledningarna är flera; utöver att det blir helt giftfritt, både för människor och naturen, så är det enkelt, billigare i längden och doftar mycket godare. De vanliga myggmedel du köper är starka och innehåller ämnen man ska vara försiktig med, inte minst till barn. Många myggmedel som du kan köpa i affären eller på apotek innehåller bra eteriska oljor, men där har man även blandat i olika giftiga ämnen, som till exempel DEET. DEET är ett vanligt förekommande ämne som är väldigt miljöskadligt och som togs fram för den amerikanska armén under andra världskriget för deras närvaro i myggrika regnskogar. Better You vill värna om vår hälsa och vår natur och tipsar därför gärna om några miljövänliga och effektiva sätt att slippa de irriterande små rackarna!

  Myggolja – för kropp/hår

  100 ml Macadamiaolja (du kan använda vilken basolja du vill, men denna är extra bra för hud och hår)
  10 droppar eterisk Eukalyptusolja
  10 droppar eterisk Citrongräsolja


  Gör så här:

  Blanda ingredienserna i en flaska och skaka ordentligt. Smörj myggoljan på hudytor kring fot- och handleder, nacke, hals, armar och vid knäveck. Det går även bra att ta en klick i håret. Då eteriska oljor är flyktiga kan det behövas duttas på mer myggolja efter ett tag, så ta med flaskan ut. Även fästingar, knott och bromsar ogillar dessa oljor så den har en bra multieffekt.


  Myggspray

  Har du en handsprit med spraykork på hemma? Annars kan du köpa en här på hemsidan. Droppa 20 droppar av valfria eteriska oljor som tipsas om här ovan så har du en enkel myggspray.

  OBS! Tänk på att eteriska oljor i större mängd kan verka irriterande på känslig hud. Undvik huden i ansikte/ögon. Det finns recept på myggoljor med starkare eterisk dos, men vi föredrar att ha lite lägre dos och att dutta på mer myggolja efter ett tag i stället. Den blir då mild även för barn/djur. Vill du ha det starkare går det bra att öka dosen gånger två i ovan recept, men testa först att du tål den lägre dosen.