• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Uppblåsthet eller orolig mage – problemet sitter oftast i tarmen
  Hälsa

  Uppblåsthet eller orolig mage – problemet sitter oftast i tarmen

  Gasbildning, uppblåsthet eller orolig mage. Nästa varannan svenska har problem med magen varje vecka och problemen tycks öka visar undersökning. Problemet sitter oftast i tarmen. Därför finns nu triGUT. Världens mest väldokumenterade mjölksyrakomplex.

  Forskningen på de individuella stammarna i triGUT har pågått i 30 år och engagerat 1000-tals forskare. Resultatet är över 1200 publicerade studier. Inget annat mjölksyrakomplex i världen har kunnat visa samma unika egenskaper när det gäller att återskapa en tarm i balans – oavsett orsak. Det är den skillnaden din tarm kommer att märka.

  Därför är studier viktigt

  För att förstå vikten av studier är det viktigt att förstå att skillnad mellan olika mjölksyrebakterier är lika stor som skillnaden mellan en elefant och en papegoja. Förklaringen till olikheterna är att en mjölksyrebakterie innehåller mellan 2000–4000 gener. Varje genuppsättning ger olika egenskaper – därför beter sig bakterierna också helt olika.

  Vem är elefant och vem är papegoja

  I tarmen finns mer än 1000 bakteriefamiljer, tex Lactobacillus eller Bifidobacterium. Inom varje familj finns det sedan ett stort antal arter t.ex. Lactobacillus plantarum eller Bifidobacterium animalis. Men det slutar inte där. Inom varje art finns det mellan 50–500 stammar – alla med olika egenskaper. Därför är det ointressant hur många bakterier det finns i en kapsel. Det som är avgörande är i stället bakteriens egenskap – i rätt kliniks dos. Och det är bara studier som kan avgöra vem som är elefant och vem som är papegoja.

  Forskarnas slutsats

  Det forskarna kunde slå fast efter 30 års studier och 1200 publicerade studier var att bara för att en bakterie heter Lactobacillus eller Bifidobacterium innebär det inte att de överlever, binder till tarmslemhinnan, bildar skyddande biofilm och fortplantar sig. Tvärt om. Forskarna kunde visa att enbart ett fåtal av bakterierna, även i välkända familjer har alla dessa helt avgörande egenskaper – som triGUT har.

  Om du inte vill gissa men veta

  För att du säkert skall kunna veta hur väl ditt mjölksyrakomplex verkar i din tarm – måste studierna vara gjorda på exakt de stammar och i det antal som finns i kapseln.

  Det är därför du kan känna dig trygg med triGUT. Samtliga 1200 studier är gjorda på exakt de stammar som finns i triGUT. Ingenstans i världen finns det ett bättre dokumenterat mjölksyrakomplex, med fler studier på de enskilda stammarna. Bättre stöd än så kan dina tarmar inte få.*

  *triGUT innehåller dessutom kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion