Varför ha torra slemhinnor när det finns hjälp?

Varför ha torra slemhinnor när det finn hjälp

Två miljoner svenskar har problem med torra slemhinnor. Problemet drabbar både män och kvinnor, men kvinnorna drabbas i större utsträckning och många av dem är kvinnor i klimakteriet. Fettsyran omega-7 har visat sig återfukta slemhinnor i hela kroppen. Nu lanseras en för Sverige helt ny havtornsprodukt för torra slemhinnor. Bären, som odlas ekologiskt på den tibetanska platån, är de mest antioxidantrika havtornsbären i hela världen.

Halva Sveriges befolkning är där, kommer att hamna där eller har varit där. Just nu är cirka 880 000 svenska kvinnor mellan 45 och 60 år där. Det vill säga – i klimakteriet. Det är den period i livet när äggstockarna upphör att släppa ägg och östrogennivåerna sjunker. Som en följd av detta sker en mental och kroppslig omställning. Omställningen med minskad hormonproduktion innebär att slemhinnorna i ögon, mun och underliv blir sköra och torra och man kan även drabbas av värmevallningar, benskörhet, sömnproblem och urinvägsbesvär.

Problemet med torra slemhinnor sträcker sig dock längre än till kvinnor i klimakteriet. Två miljoner svenskar är drabbade. 
• I dag lider mer än 400 000 svenskar av torra ögon
• I dag jobbar hundratusentals svenskar framför en dataskärm, vilket kan ge torra ögon
• I dag äter flera hundra tusen svenskar läkemedel varav en biverkan kan vara muntorrhet

Näringsrikt bär med omega-7
Havtornsbär är tillsammans med macadamianötter ensamma om att innehålla omega-7 i naturlig form. Omega-7 är en fettsyra som återfuktar slemhinnornas celler i hela kroppen. Kroppens egen produktion av omega-7 minskar med åldern men också på grund av stress. Utöver de nyttiga fettsyrorna innehåller havtornsbär mängder med antioxidanter och vitaminer som A, B, C, E och K-vitaminer. Antioxidanterna består bland annat av karotenoider som kan omvandlas till A-vitamin i kroppen som återfuktar slemhinnorna. Havtornsbäret innehåller även flavonoider, fenoler, fytosteroler och polyfenoler. Sammanlagt innehåller havtornsbär hela 190 bioaktiva substanser.

reMoist hjälper torra slemhinnor
reMoist bidrar till naturlig fuktbalans för kroppens alla slemhinnor och innehåller ett ekologiskt, 100 procent naturligt och standardiserat havtornsextrakt, Omegia, från havtornsbär som odlas på den tibetanska platån. Det är världens största och högsta område av ekologisk odlingsbar mark. På 4 500 meters höjd finns varken bekämpningsmedel eller föroreningar och bevattningen av grödorna sker helt naturligt från smält snö rik på mineraler. Havtornsbären som odlas i Tibet innehåller mer antioxidanter än några andra havtornsbär i världen.

Välstuderat bär
I dag finns över 200 studier gjorda på havtornsbär och forskningen är bred. Bland annat har man studerat effekten av havtornsbären inom områden som ögonsjukdomar, hudsjukdomar, autoimmuna sjukdomar, invärtesmedicin och gynekologi.

Puredia, som bedriver odling av medicinalväxter på den tibetanska platån, är ett holistiskt företag som värdesätter balansen mellan vetenskap och naturlig odling genom att de värnar om miljön samtidigt som de producerar den allra bästa kvaliteten av olika medicinalväxter. Varje vegetabilisk kapsel reMoist innehåller 500 mg ekologiskt havtornsextrakt.