Glutenfri jordgubbstårta i långpanna
Inget slår en jordgubbstårta på midsommar. Den här varianten är både enkel att göra och lätt att anpassa efter dina önskemål – oavsett om du föredrar klassiska, växtbaserade eller sockerfria alternativ. Med fluffiga bottnar, syrlig sylt, vispad grädde och färska bär blir det en somrig favorit som alla kan njuta av!
Ingredienser
Botten x 2
50 g mjölkfritt margarin/smör*
2 dl växtbaserad mjölk*
180 g Annas basmix
2 dl Sukrin:1/socker*
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 msk Sukrin:1/socker* (att strö över)
Fyllning
Grädde*
Bär*
Sylt*
Gör så här
Botten
Värm ugnen till 250 grader.
Smält matfettet och rör i mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
Häll smeten i en form som är 25 x 36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 7 minuter.
Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.
Fyllning
Vispa grädden och dela bären i bitar.
Varva bottnarna med sylt och grädde.
Toppa med mer grädde och färska bär.
*Variera ingredienserna efter vad du föredrar: klassiska, växtbaserade eller sockerfria alternativ.
Recept & foto: @anna_winer