Glutenfri kladdkaka med smak av semla
Den här enkla ljusa kladdkakan med mandelmassa och kardemumma är en hyllning till den klassiska semlan. Receptet är glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker.
Ingredienser
275 g smält smör*
300 g grovriven mandelmassa (sockerfri)*
350 g Annas basmix
3,75 dl socker*
1,75 dl vatten
1 msk malen kardemumma
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov. Sockerfri sötning ersätter socker 1:1.
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet.
Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är cirka 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
Låt kladdkakorna svalna helt innan du garnerar med exempelvis vispad grädde och flagad mandel.
Recept & foto: @anna_winer