Glutenfria kärleksmums
Finns det något bättre än en saftig kärleksmums fylld med choklad och kärlek? Denna allergivänliga version är fri från gluten, mjölk och ägg – och kan enkelt göras utan socker. Perfekt för att sprida kärlek utan bekymmer, oavsett allergier eller kostval! En riktig fika-favorit som alla kan njuta av – och som smakar precis lika magiskt som originalet.
Ingredienser
(30 bitar)
240 g smör*
3 dl socker*
350 g Annas mjukismix
4 dl mjölk*
0,75 dl kakao
Glasyr:
6 dl florsocker*
6 msk smält smör*
6 msk kallt kaffe
1,5 msk kakao
Kokos
Gör så här
1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
2. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
3. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5x35,5 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
Glasyr:
6. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
7. Fördela glasyren över den ljumna kakan och strö över kokos. Låt svalna.
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Recept & foto: @anna_winer