• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

     Kladdig och smarrig glutenfri kladdkaka
    Recept

    Kladdig och smarrig glutenfri kladdkaka

    Vem älskar inte kladdkaka? Nu är det enkelt att baka en riktigt kladdig och smarrig glutenfri kladdkaka. Receptet är både glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Bjud in grannarna, barnbarnen, mormor eller någon annan som du gillar och njut av höstens smarrigaste glutenfria chokladbomb.

    Ingredienser

    350 g Annas basmix
    350 g smör*
    2,5 dl vatten
    7 dl socker*
    3 dl kakao

    *Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.

    Gör så här

    Smält smöret i en stor kastrull.
    Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
    Klä en form som är cirka 25,5 × 35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
    Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
    Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i cirka 1-2 timmar innan servering.

    Tips! Har du kladdkaka över eller blev den bakad för länge? Mixa kakan med en skvätt vatten eller smör till en deg. Forma degen till bollar som du rullar i valfritt tillbehör. Eller gör dammsugare av den!

    Recept & foto: @anna_winer