Kokos & chokladtryfflar med hasselnötkrämsfyllning
Underbara kokos- och chokladtryfflar som bara smälter i munnen! Bakade med helt rena ingredienser utan krångel och onödiga tillsatser. Älskade av stora och små och passar perfekt att ha i kylen eller frysen när sötsuget kommer och knackar på.
Ingredienser
Kokostryfflar
1 dl eko Upgrit kakaosmör
1 dl eko Upgrit kokossmör
0,5 dl kokosgrädde
(Ev. några droppar stevia kokos)
Chokladfyllning
0,5 dl eko Upgrit Hasselnötskräm
0,5 dl Upgrit Kollagenprotein
0,5 dl Upgrit MCT pulver med chokladsmak
(Alt 2 msk valfritt proteinpulver choklad + 2 msk kakao)
Gör så här
Kokostryfflar
Ta fram en bunke och smält kakao- och kokossmör försiktigt.
Rör ner kokosgrädde och steviadroppar.
Häll cirka 75 procent av blandningen i små formar till cirka hälften och ställ in i frysen.
Chokladfyllning
Ta fram en ny bunke och rör ihop ingredienserna till chokladfyllningen.
Ta fram Kokostryfflarna ur frysen och gör en liten grop i de nästan stelnade formarna. Häll i lite fyllning och toppa med resten av den smälta kokosmassa. Förvara i kyl eller frys och ta fram en stund före servering.
Recept & foto: Upgrit tillsammans med Ida @guiltfreeliving