Mangosmoothie med gojibär
I denna härliga smoothie hittar du en blandning av gula och röda råvaror, som mango, citron, ingefära, gurkmeja och gojibär. I kombination med kokosvatten och kokosolja, blir den fylld av näring och energi – en perfekt start på dagen eller som ett mättande mellanmål.
Ingredienser
(ca 12 dl - 2 stora portioner eller 4 mindre)
1 dl naturella cashewnötter (alternativt solrosfrön)
1/2 dl torkade gojibär
1 dl mango, färsk eller fryst
Ca 3 dl kokosvatten
1 citron
2 små bananer eller 1 stor
1 stort äpple
Ca 2 cm färsk ingefära
2 msk färskpressad gurkmeja (alternativt 1 tsk torkad,
Mald gurkmeja)
1 msk kokosolja, gärna extra virgin
Gör så här
Lägg cashewnötterna i blöt (minst 4 timmar, gärna över natten i kylskåp), skölj och häll av vattnet, alternativt mixa dem utan blötläggning.
Blötlägg även gojibären gärna ett par timmar, alternativt bara kort i 10 minuter, för att göra dem mer lättmixade och få fram tydligare smak. Skölj och häll av vattnet.
Om du använder färsk mango: skär den i bitar. Vid fryst mango: låt den tina.
Pressa citronen, alternativt skala, kärna ur och skär i bitar.
Skala bananerna, kärna ur äpplet och skär i mindre bitar.
Skär ingefäran i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en mixer och mixa tills det får en mjuk, krämig konsistens. Tillsätt mer kokosvatten om det behövs.
Häll upp i glas och njut!