Mjuk och saftig pepparkaka
En saftig mjuk pepparkaka som både är naturligt glutenfri och äggfri. Kakan går bra att frysa och är väldigt enkel att baka. Välj gärna mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så passar den de allra flesta. En riktig favorit att bjuda på i jul!
Ingredienser
75 g smör*
1 dl socker*
1,25 dl mjölk*
110 g Annas mjukismix
1 msk pepparkakskrydda
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Gör så här
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är cirka 17-18 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Recept & foto: @anna_winer