Nyttiga choklad- och bananvåfflor med acai-nice cream
Fira våffeldagen med dessa våfflor. De passar perfekt både som kvällsmat eller till en lyxig helgfrukost. Servera med acai-nice cream samt färska bär och banan!
Ingredienser
3 dl havregryn
1 banan
ca 1 dl kakaosmör, (ca 25 Green Origins kakaobitar)
2 dl havremjölk
2,5 msk Green Origins kakaopulver
4 ägg
2 krm salt
1 msk agavesirap
Gör så här
Smält kakaosmöret försiktigt i en kastrull. Mixa havregryn till ett mjöl. Tillsätt det smälta kakaosmöret med de mixade havregrynen samt resten av ingredienserna och mixa slätt. Grädda i våffeljärn.
Acai-Nice cream
En nyttigare variant av glass fylld med antioxidanter från Acai-bäret.
Ingredienser
2 frysta bananer
1 dl frysta hallon
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
2 tsk Green Origins acaipulver
Gör så här
Skiva och frys ner två bananer dagen innan. Mixa alla ingredienser till en krämig glass-konsistens och servera med våfflorna.
Recept och foto: Maya Dilek