Oemotståndliga pepparkakstryfflar
Oemotståndliga pepparkakstryfflar som är glutenfria och fria från raffinerat socker. Lätta att göra och älskade av både stora som små. Perfekt julsnask efter julmiddagen eller som lite extra gott mellanmål.
Ingredienser
1 dl ekologisk hasselnötskräm
1/2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 msk pepparkakskrydda
3 nypor salt
1 dl ekologiskt kakaosmör
1/2 dl ekologisk kakao
1 msk honung (ekologisk och raw)
1 kanelstång
Flingsalt
Gör så här
Mixa hasselnötskrämen, mandelmjöl, kakao, pepparkakskrydda och salt till en deg. Smaka av och justera efter egen smak med krydda. Rulla degen till små tryffelbollar. Sätt in i frysen i minst 30 minuter. Smält kakaosmöret tillsammans med kakao och honung.Ta ut tryffelbollarna från frysen. Doppa dem i den smälta chokladen. Riv över lite kanelstång och flingsalt. In i kylen och låt stelna. Njut!
Recept och foto: Upgrit
Upgrit står starkt bakom en livsstil utan raffinerat socker, industriella oljor och vete. Därför vill de hjälpa er att kunna njuta lika mycket och samtidigt ta hand om er kropp.