• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning i butik
  • Samma pris i butik & online

Sök

Vegansk nötglass med jordgubbssmak

Vegansk nötglass med jordgubbssmak

Njut av en krämig jordgubbsglass med gott samvete! Helt växtbaserd, raw och utan laktos.

Ingredienser (4 glasspinnar)

Glass

2,5 dl naturella cashewnötter
100 g jordgubbar
50 g mogen banan, fryst i bitar
3 st dadlar
1 dl kokosmjölk

Topping

0,5 dl Superfruit Kokosolja, smält
1 tsk Superfruit Beet rödbetspulver
0,5 msk Superfruit Agavesirap
Eventuellt lite riven kokos att doppa glassen i

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser i en mixer tills du har en slät och jämn massa. Häll upp i glassformar och frys in i ca. 5 timmar. Låt gärna glassarna värmas upp något i rumstemperatur innan severingBlötlägg nötterna i ca 3 timmar, häll sedan av vattnet. Mixa ihop samtliga ingredienser till glassen i en kraftfull mixer till en slät och krämig konsistens. Häll upp i glassformar och lägg dem i frysen tills glassarna stelnat. Mixa alla ingredienser till toppingen i en mixer och doppa glassarna i blandningen. Strössla eventuellt lite riven kokos på toppen, frys in glassarna igen eller ät dem direkt. Ta fram glassarna en stund innan servering så att de hinner bli något mjuka, då smakar de som bäst!

Receptet kommer från Superfruit.