• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Vaniljkaramelliserade nötter
    Recept

    Vaniljkaramelliserade nötter

    Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du bara är sugen på något gott snacks.

    Ingredienser

    275 g rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
    1 dl ljus sirap
    4 msk strösocker
    1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver

    Gör så här

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
    Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på
    medelvärme. När det har smält och bubblat i 1-2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.
    Sprid ut nötterna på bakplåten. Ställ in plåten i ugnen
    i cirka 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene.
    Ha uppsikt så att den inte bränns.
    Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.


    Recept & foto: Systrarna Eisenman