Recept
Vaniljkaramelliserade nötter
Vaniljkaramelliserade nötter för glöggfesten, julminglet eller när du bara är sugen på något gott snacks.
Ingredienser
275 g rostade mandlar, valnötter, pekannötter och cashewnötter
1 dl ljus sirap
4 msk strösocker
1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Värm sirap, socker och vaniljpulver i en stekpanna på
medelvärme. När det har smält och bubblat i 1-2 minuter, rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen.
Sprid ut nötterna på bakplåten. Ställ in plåten i ugnen
i cirka 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene.
Ha uppsikt så att den inte bränns.
Låt svalna och stelna. Bryt eller grovhacka nötterna.
Recept & foto: Systrarna Eisenman