Veganska och allergivänliga bananpannkakor
Älskar du bananpannkakor? Då ska du testa dessa superenkla och goda bananpannkakor. Allergivänliga och passar de flesta, stora som små. Fria från raffinerat socker, ägg, mjölk, jäst, gluten och andra vanliga allergener. Perfekt till en lyxig helgfrukost eller som ett gott och matigt mellanmål. Goda att äta både varma och kalla.
Ingredienser
1 mogen banan
2,5 dl glutenfria havregryn (går att byta ut till exempelvis mandelmjöl)
1 dl glutenfri havremjölk, exempelvis Oddly Good (kan även bytas ut till annan växtbaserad mjölk)
1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
2 tsk bakpulver
Havssalt
Färsk frukt och bär till servering
Lönnsirap eller flytande honung till servering
Gör så här
Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en mixer. Mixa till en slät smet. Är smeten för tjock, häll i mer havremjölk tills att smeten går att hälla. Smeten ska dock fortfarande vara ganska tjock. Ta drygt en halv deciliter smet till varje pannkaka. Stek i fettad stekpanna på medelvärme. Vänd pannkakan när den fått fin färg och stek på andra sidan. (Cirka 30 sekunder till någon minut på varje sida).
Servera tillsammans med exempelvis färska blåbär, hallon och skivad banan. Ringla över lite lönnsirap eller flytande honung, ät och njut. Äter du kött kan du även steka upp kalkonbacon och servera tillsammans med pannkakorna – perfekt kombination av sött och salt.
Recept: Inspirerat av Anthony William, Medical Medium.