• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Kosttillskott för tjockare hår – så funkar det
  Skönhet

  Kosttillskott för tjockare hår – så funkar det

  Vem vill inte att ha ett fint, långt och tjockt hår? Kosttillskott för hår är ett populärt sätt för att få fylligare hår men många funderar på hur hårtillskott funkar och om det faktiskt kan hjälpa håret att växa. Läs mer om hur olika vitaminer och mineraler kan hjälpa dig att bibehålla ett friskt och vackert hår.

  För att ens hår ska kunna gynnas av ett kosttillskott behöver man äta det regelbundet. Oftast är det en tablett om dagen, men det varierar mellan olika sorter. Att det funkar finns det mycket som tyder på, bland annat kunskap om biotin som är en av de viktigaste ingredienserna i tabletter för håret.

  Vad innehåller kosttillskott för hår?

  Biotin, zink och mineraliskt kisel är tre värdefulla ingredienser i ett kosttillskott om du vill förbättra hårets kvalité. Men vad gör vitaminerna och mineralerna för skillnad egentligen?

  Biotin i kosttillskott för hår

  Den viktigaste B-vitaminen för starkt hår är biotin, även kallat B7. Det har egenskaper som motverkar att håret faller av och blir tunt samtidigt som det hjälper både hud och naglar att behålla spänst och styrka. Biotin finns i en del mat, bland annat avokado, ägg och havregryn. Det är inte särskilt vanligt att ha brist på vitaminen och ett tillskott av B7 ger dig bara nytta i form av extra starkt hår och naglar som blir längre.

  Kisel i kosttillskott för hår

  Det näst vanligaste grundämnet på jorden, kisel, finns i nästan allting. I kroppen används kislet vi får i oss genom kosten för att stärka bindväven runt muskler och organ. Kisel är också en grund till att kollagen kan bildas, och det är därför det kan stärka håret. Vid håravfall kan hårtillskott med kisel hjälpa hårrötterna att bygga upp en bra struktur.

  Zink i kosttillskott för hår

  Zinkbrist kan leda till håravfall eller sämre hårkvalité. Att kombinera zink och biotin i ett kosttillskott är effektivt eftersom zink får B-vitaminen att aktiveras och kan därmed påverka hårväxten positivt. Zink påverkar inte bara håret, det kan också bidra till fastare hud och starkare naglar. Dessutom är zink bra för synen och immunförsvaret. Huden är det organet som innehåller mest zink i vår kropp och eftersom hårets rötter sitter i huden påverkas hårväxten av hur huden mår.

   

  Får man tjockare hår med kosttillskott?

  Flera studier visar att håret kan bli både tjockare och längre med hjälp av rätt kosttillskott innehållande viktiga vitaminer, mineraler tillsammans med mineraliskt kisel. Inte konstigt med tanke på att många inte får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att håret ska växa bra utan hårtillskott.

  Varför ska man äta hårtillskott?

  I en redan stressad vardag kan det vara svårt att hinna äta bra och näringsrik mat. Det bästa sättet att få i sig vitaminer och mineraler är genom maten vi äter men det är inte alltid det lättaste. Du som äter en ensidig kost eller av någon anledning har brist på viktiga vitaminer och mineraler kan uppleva skört hår och naglar och torr hy. Vid vitaminbrist är det nämligen inte hårväxt och fina naglar som prioriteras av kroppen när det kommer till att hålla organen i schack. Den näringen du får i dig används till de viktigaste funktionerna för att du ska fortsätta vara frisk.

  Om man har brist på någon vitamin kan kosttilllskott göra susen och du som vill få tjockare hår kan med fördel äta kosttillskott för håret som en del i din dagliga rutin. Efter några månader kan det ge synliga resultat på hår, hud och naglar.

  Vilket kosttillskott för håret ska jag välja?

  Vilket kosttillskott som får håret att växa är individuellt. Det finns många olika tabletter för tjockare hår och så länge de innehåller de viktigaste vitaminerna och mineralerna kan vi rekommendera dem. Det unika med Original Silicea kosttillskott är att de innehåller kisel. Det är ett av jordens vanligaste grundämnen, som hjälper till i kollagenproduktionen. Kollagen behövs för att hårväxten ska fungera bra, samtidigt som ett tillskott av kollagen kan ge oss finare hud och naglar.

  Kosttillskott för hår, hud och naglar

  Visste du att hår, hud och naglar har många gemensamma näringsbehov för optimal funktion? Det är därför man smidigt kan skapa kosttillskott som påverkar alla tre områden på samma gång. Både hår, hud och naglar blir extra ompysslade från insidan om de får en boost på kisel, zink och biotin.

  Original Silicea

  Original Silicea är ett kosttillskott som innehåller just kisel, zink och biotin. Om du äter kapslarna regelbundet i några månader kan du märka stor skillnad. Bland annat kan du få tjockare och starkare hår, du kan också slippa sköra naglar och bibehålla en ung hy med färre rynkor.