• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Så får du bukt med torra händer efter vintern
  Skönhet

  Så får du bukt med torra händer efter vintern

  Efter en lång mörk och relativt kall vinter börjar huden oftast kännas torr, livlös och narig. Händerna är särskilt något som är särskilt utsatta. Dels kommer kylan lätt åt just händer och ansikte och dels så tvättar vi händerna flera gånger om dagen och har under lång tid också använt handsprit. Kylan gör att luften blir torrare och då blir även huden torr. För att förhindra fuktförlusten så är det bra att både tillföra fukt och skydda med en fetare kräm så inte fukt kan lämna huden.

  Här kommer några tips för att hålla händerna mjuka och lena under hela vintern, ända in på våren tills luftfuktigheten hjälper våra händer på traven.

  1. Smörj! Oftast tvättar vi ansiktet morgon och kväll, och smörjer ansiktet morgon och kväll. Händerna tvättar vi cirka 5-6 gånger om dagen och smörjer väldigt sällan. Så det första du bör tänka på är att smörja händerna oftare än vad du gör idag. Har du torra händer så smörj gärna efter varje gång du varit i kontakt med vatten. Har du sådana problem att händerna spricker så börja smörja redan på hösten när luften blir kallare.

  2. Välj en handkräm med vegetabilisk olja som tillför fettsyror och vitaminer till huden. Har du irritationer så är det också bra att krämen innehåller något lugnande och anti-inflammatoriskt. Föllinge Hand Cream är helt naturlig med väl utvalda vegetabiliska oljor och läkeväxten ringblomma. Ringblomma har traditionellt använts för irriterad hud för att lugna och lindra.

  3. Tvätta händerna med milda tvättaktiva ämnen och undvik syntetiska starka tensider. Håll gärna utkik på dina tvålar och andra tvättprodukter så de inte innehåller Sodium Laureth Sulfate som tvättar bort det skyddande höljet på huden och verkar uttorkande. Exempel på milda och effektiva proukter sulfater är bland annat Hand Wash och Tea Tree Soap från Föllinge.

  4. Gör en handinpackning över natten. Använd en riktigt fet kräm. Har kan du använda Marigold Ointment, ringbomssalva som är en riktigt rik och närande kräm. Applicera en rikligt lager och sätt på ett par bomullshandskar över natten. Har du inga bomullshandskar så ta ett par tunna bomullsstrumpor.