• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Ta hand om din hud med naturlig hudvård
  Skönhet

  Ta hand om din hud med naturlig hudvård

  Marja Entric var en pionär inom naturlig hudvård. Redan vid starten 1943 blev Marja Entrich snabbt en berömd hudterapeut. Marja var först i Sverige med vegetabiliska oljor och innehållsförteckning på förpackningarna och är den enda som vunnit hudvårdens Oscarstatyett, Cidesco’s guldmedalj två gånger.

  Marja Entrich var född i Lettland, 1905. Familjen flyttade till Stockholm 1916 där Marja växte upp och gick i franska skolan. Vid 20 års ålder åkte hon till Paris för att utbilda sig till kosmetolog på Helena Rubinsteins berömda skola. Därefter arbetade hon på det bästa salongerna i Frankrike och Tyskland för att på 1930-talet åka till Tel Aviv där hon blev kvar i åtta år.  År 1943 grundade hon Marjakliniken på Skeppargatan i Stockholm och lanserade sitt hudvårdsmärke Marja Entrich med inrikting på naturliga och växtbaserade produkter.

  Naturlig hudvård av hög kvallitet

  Marja Entrich har välbalanserade naturliga hudkrämer, tillverkade enligt GMP på en eko-certifierad fabrik i Finland enligt högsta standard. Produkterna är milt och behagligt parfymerade och utöver ansikts- och kroppskrämer finns rengöring, solskydd och hårprodukter samt kosttillskott. Bland de mest populära produkterna finns rena oljor av avokado, morot och vetegroddar. Havsalgtvålen är en klassiker.


  Före sin tid

  Idag vet vi att faktorer som mathållning, vitaminer, motion och hudvård har stor betydelse för vårt totala välbefinnande. Marja Entrich insåg detta betydligt före alla andra och på många sätt var hon före sin tid – Hon var vegetarian och valde till exempel vetegroddsolja istället för ullfett i sina krämer. 

  Marja Entrich var även först med ingrediensförteckning på sina produkter långt innan det blev standard. Hon var också först med vattenlöslig rengöring, pH-balanserade produkter, och med att använda arganolja.

  Marja Entrich har under åren ständigt utvecklat sina hudvårdsprodukter men behållit sin botaniska och naturliga profil. Till de mest älskade produkterna hör Wheat Germ Cream, en nattkräm med vetegroddsolja, Sea Weed Cream Soap, Sun Stick och den gröna, väldoftande Avocado Oil. I dag ingår drygt 30 hudvårdsprodukter och 10 kosttillskottspreparat i sortimentet. Marja Entrich produkter har rönt stora framgångar och har många nöjda kunder.

  Hälsokraft har ett urval av Marja Entrichs produkter i sortimentet.