• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  5 tips för bättre återhämtning efter träning
  Träning

  5 tips för bättre återhämtning efter träning

  Att träning är viktigt vet de flesta. Men återhämtning efter träning är minst lika viktigt för resultaten och för en skadefri kropp. Det är under vila musklerna byggs upp. Här hittar du 5 tips för att få bättre återhämtning och effekt av din träning.

  1. Prioritera sömnen

   När du sover får kroppen både mental och fysisk återhämtning. Du kan inte prestera på topp om du inte fått tillräckligt med vila. Prioritera din sömn och se till att få minst sex till åtta timmars sömn varje natt. En tupplur efter träningspasset förbättrar också återhämtningen men bör dock inte vara längre än 15-20 minuter för att inte störa nattsömnen.
  2. Magnesium

   Magnesium är en väldigt viktig mineral för musklernas och nervernas funktion, det bidrar till elektrolytbalansen och hjälper kroppen att återhämta sig efter träning. Ju mer du tränar desto snabbare förbrukas magnesium i kroppen.
   Magnesium gör bland annat att musklerna kan slappna av, därför behöver kroppen magnesium för att återhämta sig både psykiskt och fysiskt. Vid stress eller fysiska påfrestningar så som träning sjunker magnesiumnivåerna i kroppen, så för den som tränar kan magnesiumbehovet vara större än hos andra. Eftersom magnesium får dina muskler att slappna av kan det även bidra till en bättre sömn och färre muskelkramper. Great Earth Super Magnesium 375 mg innehåller hela sju olika former av magnesium samt synergiämnena gurkmeja, svartpeppar och vitamin B6 för bästa möjliga upptag av magnesiumet i kroppen.
  3. Bra kost

   Kosten är också central för återhämtningen. När man tränar sker en muskelnedbrytning och musklerna behöver då en påfyllning av främst protein, som är musklernas byggstenar, för att kunna bygga upp sig igen. Därför är det viktigt att äta en fullvärdig måltid innehållandes både protein, kolhydrater, vitaminer, mineraler och fett senast två timmar efter träningspasset för att ge musklerna bästa möjlighet till återhämtning och att bygga upp sig.
  4. Liniment för ömmande muskler

   Om musklerna blivit ömma och stela efter träning kan det vara skönt och effektivt att använda ett liniment för att mjuka upp. Linnex från Great Earth är ett effektivt och långtidsverkande liniment som ger en snabbt värmande effekt och är enkelt att använda då det är i stick-form. Man behöver endast en eller två tunna strykningar på det aktuella området för full effekt. Det behöver inte masseras in och du slipper alltså få det på fingrarna.
  5. Aktiv återhämtning

   Aktiv återhämtning, så som en promenad eller lättare joggingtur, kan påskynda återhämtningen efter träning. Efter ett träningspass behöver kroppen göra sig av med slaggprodukter som bildats. Blodet transporterar bort slaggprodukterna så därför är det bra att hålla i gång blodcirkulationen genom att till exempel cykla till jobbet eller gå en promenad dagen efter ett hårt träningspass.