• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Bättre sömn ger bättre träning
  Träning

  Bättre sömn ger bättre träning

  Ett av de stora gisslen i västvärlden är bristen på sömn. Men det som det sällan pratas om är relationen sömn och träning. Långvariga sömnstörningar skapar stress i kroppen som inte bara påverkar vårt allmäntillstånd, det påverkar även uthållighet och träning. Ett enkelt, effektivt och tryggt sätt att förbättra sömnen är Nidra – utvecklad för djupare avslappning och därmed bättre sömn.

  Nidra består av en kombination av två mycket väldokumenterade extrakt – ekologisk ashwagandha (KSM66) och Affron – världens mest väldokumenterade saffranextrakt. Att det fungerar är visat i 29 extraktspecifika studier.

  Det unika med niDRA är att det hjälper kroppen att få lugn och avslappning från två håll. Både via att hjälpa kroppen att hantera stress och via att understödja de lugnande signalsubstansernas funktion – framförallt dopamin och serotonin. Det blir lättare att slappna av och att komma till ro.

  Ashwagandha ger lugn och ork

  Ashwagandhaextraktet KSM66 har i upprepade studier visat en tydlig förmåga att hjälpa kroppen att stå emot stress – grunden för att få tillbaka ork, lugn, och emotionell balans. Detta tack vare att KSM66 hjälper till att balansera kroppens stora stressystem – HPA-axeln. Egenskaper som är viktiga för en lugn natt.

  Nervcellernas funktion

  Saffranextraktet har en annan men lika viktig funktion, den hjälper till att förbättra nervcellernas funktion – kommunikationscentralen i vårt nervsystem – ett system centralt för vårt känsloliv och vår sömn. Detta eftersom nervsystemet bland annat styr vårt belöningssystem.

  Dopamin och serotonin

  Om belöningssystemet kommer ur balans, till exempel på grund av långvarig stress blir det svårt att känna tillfredställelse, glädje och harmoni vilket påverkar sömnkvalitén. Avgörande för att belöningssystemet skall fungera är synapsen – gapet mellan cellerna. Det är här som till exempel dopamin och serotonin finns – signalsubstanser som är speciellt viktiga för välbefinnande och sömn. Det är detta system som saffran hjälper till att balansera.

  Förbättrar träningen

  När din sömn kommer i balans kommer du att uppleva många hälsofördelar, inte minst när det gäller träning. Förutom att orken blir bättre bidrar en ökad sömnkvalitet även till att ämnesomsättning ökar liksom nivåerna av våra uppbyggande könshormoner.

  Inte vanebildande

  Nidra är inte vanebildande och några interaktioner med läkemedel är inte rapporterade. Nidra kan därför användas så länge som man känner det behövs. Förbättringen på sömnen märks oftast inom första veckan och förstärks över tiden.


  De hos EFSA registrerade hälsopåståendena är kliniskt dokumenterade i extraktspecifika studier och lyder: Saffran (Affron®) bidrar till avslappning, känslomässig balans och en positiv sinnesstämning medan ashwagandha (KSM66®) bidrar till ökad stresstålighet, lättare insomning, ork och återhämtning samt stödjer kroppen i perioder av nervositet, anspänning och oro.