• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    GlyNAC 90 kapslar

    Närokällan

    295 kr
    Närokällan GlyNAC 90 kapslar består av två aminosyror, glycin & N-acetylcystein.

    I lager

    • Fritt fraktalternativ över 100 kr
    • Hälsorådgivning
    • Samma pris i butik & online

    Reservera och hämta i butik

    • Boden
      0 stEj i lager
    • Bollebygd
      0 stEj i lager
    • Bollnäs
      0 stEj i lager
    Handla lokalt

    Kan hämtas om en timme

    Inom butikens öppettider

    Vegan

    GlyNac består av två aminosyror, glycin och N-acetylcystein. Detta är en viktig beståndsdel i kroppens produktion av glutation. Med tapioka som enda fyllnadsmedel.

    Vad är glycin? Glycin är en av de 20 aminosyrorna som utgör byggstenarna för proteiner. Det är den enklaste och minst komplexa av de 20 aminosyrorna. Glycin har en enkel väteatom som sidokedja, vilket gör den unik jämfört med andra aminosyror som har mer komplexa sidokedjor.

    Aminosyra: Glycin är en icke-essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen kan producera den själv. Det är emellertid också en essentiell aminosyra under vissa förhållanden, särskilt hos spädbarn.

    Funktion i kroppen: Glycin har flera viktiga funktioner i kroppen. Det är involverat i syntesen av proteiner, är en viktig komponent i kollagen (som ger struktur åt hud, hår och naglar), fungerar som en signalsubstans i centrala nervsystemet och är en del av bildandet av vissa biologiskt viktiga ämnen.

    Tillgänglighet: Glycin finns naturligt i livsmedel som kött, fisk, mejeriprodukter och baljväxter. Det används också som ett kosttillskott.

    Vad är NAC? NAC står för N-acetylcystein, vilket är en aminosyra och en form av cystein. Cystein är en aminosyra som spelar en avgörande roll i bildandet av glutation, en viktig antioxidant i kroppen.

    Cystein som föregångare: Cystein fungerar som en föregångare eller byggsten för glutation. Kroppen använder cystein för att syntetisera glutation.

    Regeneration: En unik egenskap hos glutation är dess förmåga att regenerera sig själv. Det kan återställa sin antioxidantaktivitet efter att ha neutraliserat en fri radikal genom att använda cystein som en viktig komponent i denna regenerationsprocess.