• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Dokumenterat högupptagligt Q10 finns nu i vegansk version
  Hälsa

  Dokumenterat högupptagligt Q10 finns nu i vegansk version

  Att tillverka ett biotillgängligt Q10-tillskott kräver mycket kunskap. Q10-molekylerna måste behandlas rätt för att tas upp av kroppen, vilket i sin tur möjliggör för cellernas kraftverk, mitokondrierna, att använda Q10 i energibildningen. Att ta fram en högkvalitatativ vegansk mjuk kapsel visade sig att vara ytterligare en utmaning.

  Man kan tro att det är enkelt att göra en växtbaserad version av Q10-tillskott, eftersom det redan finns en hel del kapslar på marknaden som är veganska. Men dessa kapslar har länge varit en vattendelare mellan konsumenter. För även om de inte innehåller några animaliska ingredienser så har innehållet istället kritiserats av andra orsaker.

  För att ta ta fram en kapsel baserad på rena och lokala grönsaker, utan helt eller delvis konstgjorda bindemedel har den gröna versionen av det väldokumenterade preparatet Bio-Qinon Active Q10 genomgått en lång utvecklingsprocess.

  Fyra år av utveckling har nu landat på hyllorna i Sverige

  De flesta av de icke-animaliska kapslarna på marknaden är tillverkade av cellulosa, oftast i form av hydroxipropylmetylcellulosa (HPMC). Det är ett ämne som inte har något med grönsaker att göra utan härstammar från träindustrin.

  Q10 Green är den första produkten baserad på en helt ny teknologi, utvecklad och producerad av Pharma Nord själva. Efter fyra års utvecklingsarbete är resultatet 100 procent växtbaserade Phytocaps, helt utan artificiellt producerad cellulosa (HPMC).

  Potatis, majs och ärtor

  De mjuka Phytocaps, som är framtagna för Q10 Green, är istället gjorda av hydroxipropylstärkelse som är en stärkelseprodukt baserad enbart på grönsaker såsom potatis, ärtor och majs.

  Det biotillgängliga Q10 och oljan som Phytocaps omsluter är samma innehåll som i den ursprungliga Q10-produkten Bio-Qinon Active Q10. Tack vare den nya kapseln kan nu även vegetarianer och veganer få Q10-preparatet i en version som är kompatibel med deras livsstil.

  Kosttillskott påverkar inte kroppens egna produktion

  Bra källor till Q10 i kosten är animaliska livsmedel, så som kött och främst inälvsmat. Q10 är alltså inte ett ämne som man vanligen får i sig med en vegetarisk eller vegansk kost.

  Våra kroppar bildar själva Q10. Vi producerar som mest Q10 i början av tjugoårsåldern, därefter gör åldrande och ibland även sjukdom att vår produktion stadigt sjunker. Vi får i oss lite Q10 från kosten, men inte i samma mängder som kroppen själv kan producera.

  Studier visar också att intag av tillskott med Q10 inte påverkar kroppens egna produktion av ämnet.

  Samma formula som tidigare forskning

  Q10 Green innehåller alltså exakt samma olja och Q10-råvara som Bio-Qinon Active Q10. Samma patenterade värmebehandling har också använts, vilket säkerställer att Q10-molekylerna absorberas effektivt i matsmältningssystemet. Normalt klumpar molekylerna ihop sig till olösliga kristaller, men den patenterade tillverkningsmetoden förhindrar detta.

  Det är tack vare den unika teknologin som Pharma Nords Q10-preparat tas upp i blodet och når cellerna. Detta är anledningen till att forskare valde Pharma Nord för att leverera Q10 till de två banbrytande studierna Q-Symbio och KiSel-10, som publiceras i JAAC Heart Failure (2014) respektive International Journal of Cardiology (2013). Forskarna bakom de två studierna ville ha ett Q10-preparat med dokumenterad kvalitet och upptag.

  I och med den nya veganska varianten av Bio-Qinon Active Q10 kan nu ännu fler konsumenter dra nytta av den Q10-formula, som i forskning visat sig ha bättre upptag än någon annan.