• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online
HälsorådgivningButikerFavoriter

Vårt sortiment

  Sök

  Hjälp att hantera din stress
  Hälsa

  Hjälp att hantera din stress

  Stress påverkar vår kropp mer än vi tror. Problem som hormonell obalans, trötthet, oro, sömnproblem och sköldkörtelbesvär har ofta sitt ursprung i långvarig stress. Och stress orsakas av långt mer än för mycket arbete. Andra vanliga orsaker är en dålig relation, långvarig smärta eller känslan av otillräcklighet. Faktum är att allt som belastar kroppen och som vi inte får möjlighet att återhämta oss från skapar stress. Och därmed ett ökat kortisolpåslag.

  Kortisol, ett av våra vanligaste stresshormon är något av ett dubbel eggat svärd. I lagom mängd är kortisol viktigt för vår energiomsättning och för vårt immunförsvar. Men vid långvarig stress ökar nivåerna och effekten blir den motsatta. Kortisolet börjar bryta ner muskelceller för att frisätta fettceller. Ämnesomsättning och kaloriförbrukning sjunker. Orken minskar samtidigt som produktionen av våra könshormon minskar. Även produktionen av sköldkörtelhormon påverkas negativt.

  Enkla friskhetsfaktorer

  Men du kan göra mycket för att återställa balansen. Yoga, meditation eller träning i lagom mängd är guld. Även kosten har stor betydelse. Den klassiska medelhavsdieten med mycket grönsaker, nötter, olivolja och fet fisk avlastar kroppen och påskyndar återhämtning. Men även rätt kosttillskott har stor betydelse.

  Öka din stresstålighet

  Ett av de mest använda kosttillskotten för att hantera stress och trötthet är ashwagandha. Ett växtbaserat kosttillskott som i kliniska studier visat sig besitta en fullständigt unik förmåga att normalisera kortisolproduktionen. Och den gör det på ett naturligt och mjukverkande sätt. Enkelt uttryckt hjälper ashwagandha kroppen att vila och att återhämta sig. Något som inom några veckor märks på ork, humör och lugn.

  Ashwagandhas segertåg

  Ashwagandha, vilket är den mest använda läkeörten inom Ayurveda, världens äldsta läkekonst, var fram till 2013 okänd utanför Indien. Det året presenterade ett litet familjeföretag, Ixoreal Biomed, kosttillskottet KSM66. Och de gjorde det på världens största hälsomässa i Los Angeles.

  De hade förberett sig noga. De hade genomfört en klinisk studie som visade att KSM66 ökade stresståligheten och därigenom sänkte höga kortisolnivåer. Dessutom var hela produktionsprocessen – allt från odling till tillverkning helt ekologiskt. Framgången blev omedelbar. KSM66 utsågs till mässans mest intressanta produkt. Segertåget för ashwagandha och KSM66 hade börjat.

  Idag är KSM66 en av de mest använda och belönade kosttillskotten i USA och finns i över 800 produkter.

  24 kliniska studier

  Sedan lanseringen har ytterligare 23 kliniska, placebokontrollerade studier genomförts. Studier som gjorts inom många olika problemområden och som visar att KSM66 bidrar till:

  • Ökad stresstålighet
  • Snabbare återhämtning och bättre ork
  • Känslomässig och hormonell balans
  • Större fokus och bättre minne
  • Bättre sömn 
  • Ett större lugn 
  • Sexuell lust och funktion 

  Hjälper den mot allt?

  Vid en första blick kan det upplevas som att KSM66 ”hjälper mot allt” – så är det givetvis inte. Samtliga ovanstående indikationsområden har det gemensamt att de beror på eller förvärras av stress – det är där KSM66 går in. En positiv spiral startar som gör att kroppen får hjälp till vila och återhämtning.

  Världens mest certifierade kosttillskott

  Förutom en gedigen klinisk dokumentation är KSM66 idag ett av världens mest certifierade kosttillskott med drygt 30 certifieringar inom kvalitet, tillverkning, miljö, renhet och spårbarhet. KSM66 är bland annat certifierat av BSCG (Banned Substances Control Group). En av USA:s ledande organisationer inom antidoping. 

   

  De hos EFSA registrerade hälsopåståendena för Ashwagandha (KSM66®)  understöds av produktspecifika studier och lyder: Ashwagandha bidrar till ökad stresstålighet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork. Dessutom stödjer Ashwagandha mannens sexuella funktion samt bidrar till energi, uthållighet och muskelmassa vid träning.

   

   

   

  Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

  Mer info