• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Kuddspray för avslappning och god sömn
  Hälsa

  Kuddspray för avslappning och god sömn

  Behöver du hjälp med att slappna av och skulle vilja sova bättre på natten? Då kan avslappnande kuddspray vara något för dig! Det sprayas på kudden i sängen för att hjälpa kroppen att komma till ro och avslappning. Du kan enkelt tillverka sprayen själv och det innehåller endast naturliga ingredienser med eteriska oljor av bästa kvalitet.

  Eteriska oljor består av växter, blommor, rötter och träd och framställs genom ångdestillering eller kallpressning. Dessa oljor är flyktiga till sin natur, då de små molekylerna i oljan avdunstar när locket på flaskan öppnas och spris ut i rummet och kommer in i näsan via doftnerven när vi andas. Genom andningen når doften det limbiska systemet i hjärnan, som är centra för känslor, minnen, kreativitet och instinkter. Genom doften från de eteriska oljorna kan vi därför stimulera olika känslor inom oss, så som lugn och avspänning. Det kallas för aromaterapi och innebär att läka via doften. För det är just vad de eteriska oljorna kan göra - påverka olika aspekter av vårt inre genom doften.

  Vi har gjort ett recept med några avslappnande favoritoljor. Du behöver följande för att tillverka ditt egna kuddspray:

  Gör så här:

  • Koka upp vatten i en kastrull för att säkerställa att vattnet är rent och låt svalna.
  • Häll sen vattnet i en sprayflaska
  • Droppa 1 droppe sandelträolja i sprayflaskan
  • Droppa 3 droppar lavendelolja i sprayflaskan
  • Skaka om och njut

  Lavendelolja har blommig doft som ger en rogivande effekt på sinne och kropp och passar därför perfekt att använda vid kvällsrutinen. 

  Sandelträolja har en djup och fyllig trä doft och kan användas för att motverka spänningar, nedstämdhet och är även ett afrodisiakum.

  Det går givetvis bra även med använda andra eteriska oljor än just dom som används i det här receptet. Det finns flertalet eteriska oljor med avslappnade egenskaper så som Boswellia, Ceder och Patcholi. Testa för att känna efter vad som passar dig!