• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online
HälsorådgivningButikerFavoriter

Vårt sortiment

  Sök

  Mineralerna som håller dig ung – inifrån och ut!
  Hälsa

  Mineralerna som håller dig ung – inifrån och ut!

  Vi gillar väl alla att känna oss unga och även se yngre ut, vilket en hälsosam livsstil kan hjälpa till med. Genom en väl sammansatt kost får du i dig livsviktiga vitaminer och mineraler, två av dessa mineraler är selen och zink som hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress.

  Vi utsätts alla för mer och mer luftföroreningar och strålning vilket utsätter våra celler för oxidativ stress som i sin tur påskyndar kroppens åldrande. Mängd alkohol, rökning och ohälsosam mat är andra viktiga faktorer.

  Våra kroppar åldras såklart naturligt under åren, men den moderna livsstilen gör det svårare att åldras varsamt – både på insidan och utsidan. Därför är det viktigt att ha kunskap om vilka näringsämnen som kan hjälpa kroppen att bekämpa oxidativ stress.

  Ät varierat och lägg till kosttillskott om du vill

  Två av de ämnen som har visat sig skydda celler från oxidativ stress är zink och selen. Dessa två mineraler får du i dig från både kött och vegetabilier.

  I stora delar av Europa är jordbruksmarkerna väldigt senelfattiga, vilket leder till att grödor odlade här har lågt seleninnehåll. Då kan ett kosttillskott vara en fin investering. Här är den patenterade selenjästen SelenoPrecise unik, eftersom den enligt vetenskapliga studier har en biotillgänglighet på 88,7 procent.

  I preparat Bio-Selen+Zink får du lättupptagligt selen från den organiska selenjästen SelenoPrecise, zink i form av zinkglukonat samt vitaminerna A, B6, C och E. Alla ämnen i Bio-Selen+Zink stödjer varandra vilket bidrar till att säkerställa en god funktion.

  För hud, hår och naglar

  Selen och zink är en beståndsdel i de enzymer som är bra för hud, hår och naglar. Selen och zink bidrar till att bibehålla normalt hår och naglar och zink hjälper dessutom till att bibehålla en normal hud.

  Inuti kroppen har de två mineralerna, förutom det ovan nämnda och skyddet av cellerna från oxidativ stress, också ett antal andra uppgifter. Immunsystemet och metabolismen är några av de områden som använder sig av zink och selen.

  Med Bio-Selen+Zink får du alltså ett brett spektra livsnödvändiga ämnen som behövs för att våra både vår insida och utsida.

  Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

  Mer info