• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Vad är detox och vad betyder det?
  Hälsa

  Vad är detox och vad betyder det?

  Det är ingen hemlighet att om du håller dig ren på insidan så har de effekter på ditt mående och på din kropp, hår, hud och naglar. Begreppet detox blir allt vanligare, men trots detta är det få människor som vet hur och när de ska göra det för att få bästa möjliga resultat. 

  Många av de symptom som förknippas med dålig hy och andra hälsoproblem som exempelvis dålig mage kan vara tecken på förgiftning. Ett bra avgiftningsprogram kan ge dig en märkbar effekt med resultat som fräschare hud, piggare ögon, ökad energi och ökad mental klarhet. Men vad är detox? Det har kommit att bli ett ofta missbrukat ord och ett missförstått begrepp. Detox handlar om vad du stoppar in i din kropp och även vad du väljer att sluta stoppa in i den. Vissa födoämnen och kosttillskott kan hjälpa till att spola ut dessa gifter genom att fungera som en magnet som drar ut dem. Aktivt kolpulver är underbart för detta ändamål eftersom det fungerar som en absorbent och suger upp gifter och oönskade ämnen från systemet.

  En naturlig kroppsfunktion

  Din kropp avgiftas naturligt varje dag oavsett om du hjälper den eller inte. Den måste hantera inte bara de gifter som kommer in i den via matsmältningssystemet, huden och lungorna, utan också de avfallsprodukter som naturligt produceras genom cellandning. Det sista är oundvikligt, medan de tre första beror på den miljö du befinner dig i och vad du väljer att stoppa in i och på din kropp. Människor är biologiskt utformade för att leva i ett tropiskt eller subtropiskt klimat, äta nyplockad mat från växtriket, dricka rent vatten, utöva intensiv daglig motion, andas frisk luft samt stiga upp och sova i harmoni med dagsljuset. Vi vet att det idag kan vara svårt att leva helt utan tillsatser och konstgjort ljus i och med våra olika skärmar. 

  Toxisk chock

  Som Jeffrey Bland, PhD skriver i sin bok "The 20 Day Rejuvenation Diet Program": "Toxikologiska läroböcker listar de första symptomen på kronisk förgiftning som låg energi, trötthet, muskelsvaghet, oförmåga att koncentrera sig och tarmbesvär." Låter det bekant? Vi behöver bara se oss omkring för att se att majoriteten av människor inte precis upplever en strålande hälsa när de väl har passerat barndomen. Det moderna livet är giftigt, och om vi inte undviker den västerländska civilisationen och flyttar till den avlägsna regnskogen kan vi inte ändra på detta faktum. Det finns dock en hel del som var och en av oss kan göra. Det är bara vi själva som har kontroll över vad vi äter, vad vi dricker, om vi tar droger av något slag, vilka toalettartiklar och kosmetika som absorberas genom vår hud och vilka rengöringsmedel vi andas in i våra hem. Om du inte redan har gjort det är det värt att göra en inventering av den giftiga belastning du utsätter dig för och identifiera de saker du kan göra för att minska den. Att göra dessa förändringar till en del av vardagen är det enskilt viktigaste steget som någon av oss kan ta för att avgifta, men utöver detta behöver vi alla perioder av mer intensiv avgiftning. Chlorella är små encelliga alger som lever i sötvattensdammar och sjöar. Deras lilla storlek och unika egenskaper gör att de kan binda sig till tungmetaller och oönskade kemikalier i kroppen.

  Vad kan man göra själv?

  Alla människor påverkas på olika sätt av en avgiftning, beroende på kost och livsstil. Därför är det viktigt att man gör detta gradvis och inte gör drastiska förändringar för snabbt. Ta gärna hjälp av en hälsorådgivare eller dietist om du är osäker.

  Några av våra produkter som ska stötta din kropp vid en utrensning är: