• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Vitlök - en naturlig lindring vid klimakteriebesvär
  Hälsa

  Vitlök - en naturlig lindring vid klimakteriebesvär

  Vitlök har länge varit känt för sina hälsofördelar och har traditionellt används både i matlagning och som medicin. Denna kraftfulla växt har även visat sig vara till hjälp för kvinnor som går igenom klimakteriet och upplever minskade östrogennivåer. Genom att utforska fördelarna med vitlök kan du hitta en naturlig lindring för att hantera dessa besvär.

  Klimakteriet är en fas i en kvinnas liv då äggstockarna slutar producera ägg och menstruationen upphör. Den minskade produktionen av östrogen under klimakteriet kan ge upphov till en rad symtom som värmevallningar, sömnproblem, torra slemhinnor och minskad sexlust. Dessutom kan minskade östrogennivåer öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

  Balanserar östrogennivåerna

  Vitlök har flera fördelar vid klimakteriebesvär. För det första innehåller vitlök olika föreningar som kan bidra till att reglera östrogennivåerna hos kvinnor under klimakteriet. Detta kan hjälpa till att minska vanliga symtom som värmevallningar och därigenom förbättra livskvaliteten.

  En annan fördel med vitlök är dess förmåga att återfukta slemhinnorna. Genom att balansera östrogennivåerna kan vitlök bidra till att bibehålla normala slemhinnor, vilket kan minska obehag och smärta vid vaginala samlag och återställa sexlusten hos kvinnor i klimakteriet.

  Antibakteriella egenskaper

  Vitlök har också antibakteriella och svampdödande egenskaper, vilket gör det till en naturlig fiende mot vanliga infektioner som urinvägsinfektioner och vaginala infektioner. Kvinnor i klimakteriet kan vara mer mottagliga för dessa infektioner på grund av de förändringar som sker i kroppen, men vitlök kan bidra till att bekämpa dem och förhindra deras uppkomst.

  Positiva effekter för hjärthälsan

  En annan intressant aspekt av vitlök är dess positiva effekter på hjärthälsa. Under klimakteriet kan kvinnor uppleva förändringar i kolesterolnivåer och blodtryck, vilket kan påverka hjärtfunktionen. Studier har visat att vitlök kan bidra till att balansera blodfetter, inklusive en minskning av LDL-kolesterol och triglyceridnivåer. Detta är viktigt för att främja en god hjärthälsa och minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

  Kosttillskott med lagrad vitlök

  Ett kosttillskott som har visat sig vara särskilt effektivt när det kommer till att dra nytta av vitlökens hälsofördelar är Kyolic Aged Garlic Extract (AGE™). Detta kosttillskott har genomgått omfattande forskning och har dokumenterats i nästan 70 års vetenskapliga studier över hela världen. Det unika med Kyolic AGE™ är dess patenterade tillverkningsprocess, där vitlöken lagras i stålfat i upp till 20 månader. Denna process resulterar i ett kosttillskott med hög koncentration av näringsämnen från vitlök, samtidigt som den är helt doft- och smakfri. Det gör att det är lätt att ta och magen tolererar den väl.

  Kyolic AGE™ kan med andra ord vara till stor hjälp för kvinnor i klimakteriet genom att dra fördel av de hälsofrämjande egenskaperna hos vitlök på ett smidigt och luktfritt sätt. Det kan hjälpa till att mildra symtom och besvär som är kopplade till minskade östrogennivåer och därigenom förbättra livskvaliteten för dessa kvinnor.