Beställ senast söndagen 17 december för leverans innan jul 🎅🎄

 • Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Bulletproof-kaffe
  Recept

  Bulletproof-kaffe

  Gör en riktig energidryck - Bulletproof Upgritkaffe eller fettkaffe som det heter på svenska - enkelt, nyttigt och raketbränsle till hjärnan. En perfekt start på dagen eller mitt på dagen för ökad mättnad och för att undvika att småäta mellan måltider.

  Vad är Bulletproof Coffee?

  Konceptet låter lika märkligt som osannolikt. Bulletproof Coffee började drickas bland en liten grupp hälsospecialister, men har nu vuxit till att bli en världssensation. Fenomenet har uppmärksammats i bland annat New York Times, The Today Show, Business Insider, Men’s Health och Daily Mail. Bland Bulletproof Coffee-drickarna hittas numera allt ifrån affärsmän, olympier, NBA-proffs och skollärare, till Hollywood-kändisar, MMA-fighters, professionella pokerspelare och självklart till oss på Upgrit. Bulletproof Coffe har nu spridit sig hela vägen till Sverige.

  Tanken var att ta fram den optimala drycken för mental prestation, energi och välmående som håller i sig. Att främja hälsan utan att slita på den, var naturligtvis också ett krav. Inspirationen kom från Tibet där man under lång tid druckit te blandat med jak-smör.

  I Bulletproof Coffee kör man nybryggt kaffe, C8 MCT-olja (de finaste fettsyrorna ur kokosolja) och ekologiskt smör/kakaosmör/ghee i en mixer. Resultatet både smakar och ser ut som en härligt krämig latte. Blandningen ger en långsam frisättning av koffeinet och du står dig länge och kan prestera på topp utan att störas av ”cravings” eller dippar.

  Effekten av Bulletproof Coffee

  Om du dricker en Bulletproof kaffe till frukost och drar ner på onödigt socker och kolhydrater kommer du med stor sannolikhet uppleva ett jämnt fokus och skärpa under kommande timmar. Du får en jämn energi och mindre blodsockersvängningar om du drar ner på ditt socker och ersätter det med hälsosamma fetter från ditt fettkaffe.

  Upgrits grundare dricker Bulletproof coffee

  En av Upgrits medgrundare Mattias Ribbing har sin vana trogen druckit sin Bulletproof kaffe varje morgon i snart 7 år. Mattias som är trefaldig svensk mästare i minne har berättat i flertalet intervjuer hur han med hjälp av en lågkolhydratkost lyckats optimera sina prestationer under tävlingar.

  Ett fettkaffe med många namn

  Bulletproof kaffe har många smeknamn som, Bullet coffee, Butter coffee, Keto kaffe. Bullet kaffe, Mct kaffe eller på ren svenska, fettkaffe! Hur som helst hör du något av dessa smeknamn så är det mer eller mindre samma sak – och inte minst ett perfekt sätt att ge mer energi till kroppen med bra fetter!

  Så här gör du en Bulletproof Coffee

  1. Värm en kopp (ca 2 dl) vatten till strax under kokpunkten.

  2. Häll i 2 ½ rågade matskedar nymalet kaffe. Bäst effekt ger kaffe av kvalitet som är labbtestat för toxiner och odlat under bra förhållanden. Brygg gärna i presskanna (4 minuter) för att behålla de nyttiga oljorna i kaffet och för den goda smaken, eller som vanligt i en kaffekokare.

  3. Häll i 1 tesked-1 matsked (om du är van!C8 MCT-olja öka successivt under flera dagar till 1-2 matskedar).

  4. Tillsätt 1 matsked osaltat smör/kakaosmör eller ghee (öka successivt till 2 matskedar).

  5. Blanda i mixer eller med stavmixer i 20-30 sekunder tills kaffet känns som en krämig latte.

  Njut och prestera!

  Läs mer om Upgrit och se hela sortimentet här