• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Ekologiskt Kaffe 250g

    Upgrit

    115 kr
    • Gör Bulletproof Coffee för mer energi!
    • Mellanmörk rostning
    • Labbtestade Arabica-bönor
    • Ekologiskt kvalitetskaffe
    Ta vara på dagen, njut av ett ekologiskt kaffe och Feed your health! Upgrits ekologiska kaffe är noga utvalt och håller högsta kvalitet, även kallat för "specialkaffe". Det innebär bland annat att kaffet är spårbart, odlat under sjysta förhållanden och av människor som bryr sig om sin råvara. Det ekologiska kaffet är mellanrostat åt det mörkare hållet – med toner av karamel, äpple och mandlar. För säkerhets skull – och för att möta Upgrits egna krav på hög kvalitet – är kaffet labbtestat.

    I lager

    • Fritt fraktalternativ över 100 kr
    • Hälsorådgivning
    • Samma pris i butik & online

    Reservera och hämta i butik

    • Boden
      0 stEj i lager
    • Bollebygd
      0 stEj i lager
    • Bollnäs
      0 stEj i lager
    Handla lokalt

    Kan hämtas om en timme

    Inom butikens öppettider

    Vegan
    Gluten fri
    Laktos fri
    Utan tillsatt socker
    Utan sötningsmedel

    Se recept på Bulletproof Coffee här

    Kaffet som Upgrit valt ut är ett kvalitetskaffe som smakar fantastiskt gott och som är producerat på hög höjd med den så kallade tvättade processmetoden. Allt för att minimerar bildandet av mögeltoxiner, vilket är ett problem inom kaffeindustrin idag och som många upplever påverkar den mentala prestationen.

    Processen för att ta fram Upgrits ekologiska kaffe är bland annat optimerad för att kaffebönorna ska innehålla så låg mykotoxin halt som möjligt. Mykotoxiner är ämnen som utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människor. De är ett erkänt problem i just kaffe och inom EU har man därför satt upp gränsvärden för ochratoxin A, som är det vanligaste mykotoxinet för kaffe. Ochratoxin A oskadliggörs inte nämnvärt vid vanlig tillredning och inte heller helt då kaffebönorna rostas.

    Det bästa sättet att förhindra uppkomst av mykotoxiner i kaffe är att begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning. Faktorer som minskar risken för mykotoxiner i kaffe anses bland annat vara:

    * Kaffe bönor som bearbetats med hjälp av den tvättade processmetoden (våta metoden) istället för den torra (även kallad ”natural”) har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner.
    * Arabica-kaffebönor har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner jämfört med Robusta-bönor, bland annat eftersom Arabica-bönor vanligen är mer värdefulla och därför hanteras bättre samt att Robusta-bönor oftast bearbetas med den torra metoden.
    * Kaffebönor som odlats på hög höjd har lägre risk att innehålla mykotoxiner, eftersom mögelsvampar är mindre benägna att växa på hög höjd.

    Upgrits ekologiska kaffe innehåller Arabica-bönor från Cusco i södra Peru eller Ocotepeque, Honduras beroende på säsong. Plantagen drivs ekologiskt och är Fairtrade-certifierade. Kaffebönorna har slutligen testas för Ochratoxin A och aflatoxiner för att säkerställa ett så rent kaffe som möjligt.