• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Dipp till chips: Vegangräddfil med Agar Agar
    Recept

    Dipp till chips: Vegangräddfil med Agar Agar

    Vad är en fredag utan mys? Och vad är egentligen chips utan dipp? Gör din egen gräddfil med Agar Agar. Perfekt som dipp och självklart vegansk! 

    Ingredienser

    1 ¾ dl naturella cashewnötter
    4 ¾ dl vatten
    1 ¼ tsk Agar Agar-pulver från Khoisan tea
    2 msk kokosolja
    2 msk citronjuice
    1 tsk lökpulver
    0,5 kryddmått vitlökspulver
    1 tsk salt

    Gör så här

    Placera cashewnötterna i en sil eller ett durkslag och skölj dem under varmt vatten. Ställ åt sidan och låt torka. Häll hälften av vattnet och Agar-pulvret i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i någon minut.

    Placera cashewnötterna i resterande vatten, olja, citronjuice och resterande kryddor i en mixer och mixa tills smeten är slät och krämig. Addera Agar-mixen till cashewmixen, se till så att all Agar Agar kommer ut ur kastrullen. Använd gärna en spatel för detta. Mixa noggrant.

    Placera mixen i en kyl och låt kylas i minst två timmar. När mixen har satt sig och är kyld, mixa en gång till. Ställ in i kylen igen och låttjockna.

    Tips!

    Denna veganska gräddfil passar perfekt som dipp till lite nyttigare chips som lins- och kikärtschips från Veggie Peggy. Mums!