Glutenfria påskmuffins
Chokladmuffins med en morot av färgad grädde är ett kul och gott recept till påsk som passar både stora och små. Helt fria från gluten och går även att göra sockerfria och helt veganska om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning. Perfekt efterrätt på påskbordet.
Ingredienser
(25 muffins)
350 g Annas mjukismix
4 msk kakao
3,5 dl socker*
100 g smält smör*
3,5 dl vatten
Dekoration:
Grädde*
Orange livsmedelsfärg
Marsipan*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov. Sockerfri sötning ersätter socker 1:1.
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda smält smör med vatten.
Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
Låt svalna på galler.
Vispa grädde med orange livsmedelsfärg.
Gröp ur muffinsen och spritsa i grädden. Toppa med grön marsipan som stjälk på moroten.
Recept & foto: @anna_winer