Glutenfria syltgrottor
De här spröda syltgrottorna är riktigt enkla att baka! Du behöver endast 4 ingrediesner och de är klara inom 1 timme. Dessutom är de både naturligt glutenfria, äggfria, mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör) samt sockerfria om du väljer sötning som ersätter florsocker 1:1.
Tillagningstid: 60 minuter
Portioner: 45 grottor
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
- sylt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
1. Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Plasta in degen och låt den vila svalt i ca 30-60 minuter.
2. Forma degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Gör varsamt en grop i mitten på varje boll och fyll med sylt.
4. Grädda i mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på galler.
Recept & foto: @anna_winer