• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning i butik
  • Samma pris i butik & online

Sök

Glutenfria syltgrottor

Glutenfria syltgrottor

De här spröda syltgrottorna är riktigt enkla att baka! Du behöver endast 4 ingrediesner och de är klara inom 1 timme. Dessutom är de både naturligt glutenfria, äggfria, mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör) samt sockerfria om du väljer sötning som ersätter florsocker 1:1.

Tillagningstid: 60 minuter

Portioner: 45 grottor

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*
  • sylt*

    *Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

1. Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Plasta in degen och låt den vila svalt i ca 30-60 minuter.

2. Forma degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Gör varsamt en grop i mitten på varje boll och fyll med sylt.

4. Grädda i mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på galler.

Recept & foto: @anna_winer