Glutenfria vaniljrutor
Ingredienser
24 rutor
Deg:
350 g Annas basmix1,75 dl florsocker*
225 g smör*
Fyllning:
4 dl mjölk*
2-3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
6 msk sirap*
2,5 msk smör*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov. Sockerfri sötning ersätter florsockret och sirapen 1:1.
Gör så här
Deg:
Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.
Fyllning:
Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Recept & foto: @anna_winer