• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Glutenfria vaniljrutor
    Recept

    Glutenfria vaniljrutor

    Magiskt goda vaniljhjärtan fast som enkla rutor istället. Dessa godbitar är naturligt glutenfria tack vare Annas glutenfria basmix. Välj även mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så blir de även veganska och utan tillsatt socker. Helt perfekt för stora och små att avnjuta när som helst det passar!
     

    Ingredienser

    24 rutor

    Deg:

    350 g Annas basmix
    1,75 dl florsocker*
    225 g smör*

    Fyllning:

    4 dl mjölk*
    2-3 msk potatismjöl
    1 tsk vaniljpulver
    6 msk sirap*
    2,5 msk smör*
    *Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov. Sockerfri sötning ersätter florsockret och sirapen 1:1.

    Gör så här

    Deg:

    Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
    Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

    Fyllning:

    Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
    Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
    Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
    Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar. 

    Recept & foto: @anna_winer