Raw cheesecake med choklad och apelsin
En uppfriskande och fruktig cheesecake som tillagas helt utan ugn och utan raffinerat socker. Sötad med dadlar och lönnsirap och med ljuvlig smak av choklad. Istället för färskost har blötlagda cashewnötter använts. Resultatet är helt magiskt. Perfekt att bjuda på i påsk!
Ingedienser
(Svårighetsgrad: Enkel)
Kakbotten:
210 gram hasselnötter
100 gram urkärnade dadlar
2 msk kakaopulver
40 gram VIVANI mörk choklad, 70-85 % kakao
1 msk kokosolja
1 nypa salt
Apelsinlager:
200 gram blötlagda cashewnötter
1 tsk vaniljextrakt
2 stora apelsiner, juice och zest
110 ml kokosolja
4 msk lönnsirap
Dekoration:
VIVANI mörk apelsinchoklad, 70 % kakao
Apelsinskivor, apelsinzest och kakaopulver
Gör så här
Cashewnötterna behöver blötläggas över natten. Säkerställ att de är täckta med vatten.
Klä botten av en form (cirka Ø 20 cm) med bakplåtspapper.
Mixa hasselnötter, urkärnade dadlar, kakaopulver, smält choklad, kokosolja och salt i en foodprocessor eller blender. Fortsätt tills brödsmulekonsistens.
Tryck ut degen i botten på kakformen och ställ i frysen.
För att göra apelsinlagret börjar du med att hälla av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med vanilj, apelsinjuice, rivet apelsinskal, smält kokosolja och lönnsirap. Fortsätt tills det är slätt, tar cirka 5-8 minuter.
Häll apelsinkrämen över botten och ställ tillbaka i frysen. Låt stå cirka 5-8 timmar, eller över natten. Låt kakan tina cirkaa 15-20 min innan servering.
Smält apelsinchokladen i vattenbad och dekorera kakan med smält choklad, apelsinskivor och apelsinzest. Avsluta med att pudra över kakaopulver precis innan servering.
Recept: Vivani
Foto: Holly Jade