• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

    Sök

    Raw cheesecake med choklad och apelsin
    Recept

    Raw cheesecake med choklad och apelsin

    En uppfriskande och fruktig cheesecake som tillagas helt utan ugn och utan raffinerat socker. Sötad med dadlar och lönnsirap och med ljuvlig smak av choklad. Istället för färskost har blötlagda cashewnötter använts. Resultatet är helt magiskt. Perfekt att bjuda på i påsk!

    Ingedienser

    (Svårighetsgrad: Enkel)

    Kakbotten:
    210 gram hasselnötter
    100 gram urkärnade dadlar
    2 msk kakaopulver
    40 gram VIVANI mörk choklad, 70-85 % kakao
    1 msk kokosolja
    1 nypa salt

    Apelsinlager:
    200 gram blötlagda cashewnötter
    1 tsk vaniljextrakt
    2 stora apelsiner, juice och zest
    110 ml kokosolja
    4 msk lönnsirap

    Dekoration:
    VIVANI mörk apelsinchoklad, 70 % kakao
    Apelsinskivor, apelsinzest och kakaopulver

    Gör så här

    Cashewnötterna behöver blötläggas över natten. Säkerställ att de är täckta med vatten.

    Klä botten av en form (cirka Ø 20 cm) med bakplåtspapper.

    Mixa hasselnötter, urkärnade dadlar, kakaopulver, smält choklad, kokosolja och salt i en foodprocessor eller blender. Fortsätt tills brödsmulekonsistens.

    Tryck ut degen i botten på kakformen och ställ i frysen.

    För att göra apelsinlagret börjar du med att hälla av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med vanilj, apelsinjuice, rivet apelsinskal, smält kokosolja och lönnsirap. Fortsätt tills det är slätt, tar cirka 5-8 minuter.

    Häll apelsinkrämen över botten och ställ tillbaka i frysen. Låt stå cirka 5-8 timmar, eller över natten. Låt kakan tina cirkaa 15-20 min innan servering.

    Smält apelsinchokladen i vattenbad och dekorera kakan med smält choklad, apelsinskivor och apelsinzest. Avsluta med att pudra över kakaopulver precis innan servering.

    Recept: Vivani
    Foto: Holly Jade