• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning i butik
  • Samma pris i butik & online

Sök

Glutenfritt rödbetsbröd

Glutenfritt rödbetsbröd

Byt ut vetemjölet mot näringsrikt rödbetspulver och malda chiafrön i detta saftiga och smakrika bröd. Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser (cirka 4 bröd)

1 dl Superfruit Beet rödbetspulver     
1 dl Superfruit Mandelmjöl    
1 dl quinoamjöl    
2 dl havremjölk     
4 msk Superfruit Chiafrön     
2 tsk bakpulver
2 krm salt      
50 g Superfruit Kokosolja
​Sesamfrön (topping)           

Gör så här:

Mät upp kokosoljan och ställ in i kylen så att den får fast konsistens. Mal chiafrön till ett fint mjöl i en mixer. Blanda chiamjölet, rödbetspulver, quinoamjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver i en bunke och finfördela kokosoljan i blandningen. Tillsätt havremjölken och arbeta ihop till en kladdig deg, låt vila en stund. Dela degen i fyra och rulla till bollar, platta till bollarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strössla sesamfrön över bröden och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Receptet kommer från Superfruit.