Saftig och enkel morotskaka
Vem älskar inte morotskaka? Baka en enkel och saftig morotskaka som dessutom är glutenfri. Välj gärna veganska ingredienser och sockerfri sötning så passar den ännu fler. Garnera gärna med ätbara, torkade blommor för ett festligare utseende.
Ingredienser
(16 bitar)
350 g Annas mjukismix
3,5 dl socker*
3 tsk kanel
100 g smält smör*
3,5 dl vatten
4 finrivna morötter (cirka 280 gram)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda smör, vatten och finrivna morötter i en annan bunke.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är cirka 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.
Låt svalna på galler och servera gärna med valfri grädde eller frosting.
Recept & foto: @anna_winer