• Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning i butik
  • Samma pris i butik & online

Sök

Saftiga, snabba och glutenfria semlor

Saftiga, snabba och glutenfria semlor

De här fluffiga semmelbullarna jäser bara en gång och är riktigt enkla att baka! Receptet är både glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserad mjölk samt mjölkfritt smör och sockerfri sirap. Fantatiskt gott som alla kan få njuta av på semmeldagen!

Ingredienser

9 portioner

30 g färsk jäst
60 g smör*
3 dl mjölk*
0,5 dl sirap*
1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
1 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
0,5 tsk hjorthornssalt
350 g Annas basmix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke.
Värm smör, mjölk och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Recept & foto: @anna_winer