• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Gua Sha för en fastare hy med glow
  Skönhet

  Gua Sha för en fastare hy med glow

  Gua sha har blivit oerhört populärt inom skönhetsindustrin. Tekniken har funnits i flera århundraden och har sitt ursprung ur den kinesiska medicinen (TCM) som en helande behandling. Gua Sha-stenen är ofta tillverkad av en mineralsten och används för att skonsamt massera och stimulera huden.

  Du kan även använda gua sha-stenen för att öka blodcirkulationen, stimulera lymfsystemet och ge spänst och lyster till ansiktet. Behandlingen hjälper också till att reducera svullnad och puffighet i ansiktet. Behandlingen sägs också kunna stimulera kollagenbildningen och reducera fina linjer.

  Med en gua sha-sten är det lätt att utföra behandlingen själv hemma.

  Gör så här:

  • Börja med att smörj in ansiktet och halsen med en ansiktsolja eller serum för att minska friktionen och tillåta att gua sha-stenen lätt glider mot huden.

  • Innan du börjar använda gua sha-stenen är det bra om du först öppnar lymfportarna vid nyckelbenen för att kunna föra bort överflödig vätska. För att göra detta kan du försiktigt ”pumpa” ett par gånger i nyckelbensgroparna på båda sidor. Du kan även upprepa detta ett par gånger under själva behandlingen.

  • Det är viktigt att använda stenen med cirka 45 graders vinkling mot ansiktet. Stryk huden lätt med jämna drag. Börja gärna med halsen, nacken och käkarna innan du jobbar dig uppåt. Använd alltid uppåtgående strykningar. Börja alltid i mitten av ett område och jobba dig utåt. Detta är för att kunna dränera ut vätska och slagg ur huden. Tänk på att inte trycka för hårt.

  • Du kan sen även avsluta med halsen. Där kan du jobba i två olika riktningar. Uppåt för åldersförebyggande och nedåt för att tömma vätska vid lymfkörtlarna.

  • Du kan använda de olika sidorna av stenen på olika delar i ansiktet. Prova dig fram vad som känns bäst. Massera ett par minuter och passa på att få en liten stunds avkoppling. Glöm alla måsten och försök att bara vara i nuet.